Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Пратихме Чисора да сърба таратора

Пулев подари на британеца знамето, пише на първа страница вестник “Меридиан мач“.

Следващият съперник на Кубрат Пулев – Дерек Чисора, прегърна съвет на „Меридиан Мач”. След вчерашната пресконференция в София 32-годишният британец ни попита в частен разговор какво трябва да опита в краткия си престой у нас. Предложихме му да хапне типично български ястия като таратор, кавърма и мусака.

„Заведи ме в ресторант, в който има таратор и мусака. Онова другото не мога да го кажа”, обърна се боксьорът с 25 победи на професионалния ринг към жената, която се грижи за престоя му у нас. По време на самия брифинг пък Чисора се показа като истински шоумен. Той нарече Пулев аматьор и обеща, че по време на мача им за европейската титла в Хамбург на 7 май нашият ще бъде унищожен. „Кубрат не ме плаши, това е всичко, което мога да кажа. Ще го унищожа. Аз лично исках този мач да се състои в България. Аз бях този, който избра Пулев, а не той мен. Имах шанс да се бия с Антъни Джошуа, но този вариант отпадна и тогава избрах Пулев. Аз много отдавна го следя. Представете си мача като обор и два бивола един срещу друг. Малко прилича на клане. Аз обаче няма да съм жертвата. Това ще бъде той”, отсече Чисора.

„Ще видите какво ще се случи на битката. Казват, че имам по-лоша статистика, но моите загуби са срещу световни шампиони, така че в никакъв случай не мога да кажа, че съм лош боксьор. Аз се подготвям много добре за мачовете си, но специално за този работя много, много усилено. Защото познавам опонента си, знам как се боксира, а той се боксира като аматьор”, добави британецът.

Дерек не пропусна да демонстрира и скандалното си поведение. Боксьорът, наплюл в лицето Владимир Кличко преди мача с брат му Витали през 2012 г, получи подарък от Пулев българския трибагреник с лика на нашия. Чисора явно не разбра, че това е националният флаг и понечи да го сложи в гащите си. След това обаче моментално осъзна грешката си, сгъна знамето прилежно и го върна на Кубрат. Българинът прие действието му с усмивка, като двамата си стиснаха ръцете. Що се отнася до Пулев, той почти не говори на пресконференцията, оставяйки шоуто в ръцете на съперника си. Кобрата обаче не пропусна да захапе Чисора. „Не знам кой е притеснен повече. Гледам го, че пие втора чаша вода. Сигурно е жаден”, усмихна се Пулев. „Определено България си е България, но за съжаление двубоят не може да се проведе тук. Надявам се в един момент да има такъв мач и в България. Смятам, че съм по-добрият и това ще си проличи на ринга, тук може да говорим каквото си поискаме. Истината е една и ще я покажем на 7 май в Хамбург”, коментира Пулев. Българинът не с които е известен бъдещият му опонент. „Не мога да нарека поведението на Дерек цирк. Това по-скоpo е шоу и то върви с всеки мач. Но всичко си има граници, трябва да внимаваме да не ги прехвърляме”, заяви Кобрата.

Има шанс следващият мач да е у нас

Кубрат Пулев ще има възможност да се бие в България, ако победи Дерек Чисора. Изпълнителният директор на „Зауерленд” Крие Майер разкри, че се работи относно това Кобрата да се боксира в София в двубой за титла „Направихме тази пресконференция, за да презентираме двубоя през май. Ако Пулев спечели, то със сигурност ще има още пресконференции като тази, в София. Ще направим и двубой в България. Искаме да развием пазара тук. Боксьорите са професионалисти, те излагат живота си на риск, за да си свършат работата добре, то трябва и заплащането да е добро. Работи се в посока да се състои боксов мач в София. Това обявихме на пресконференцията миналия декември. Това е част от плана. Ще има такъв мач”, заяви Майер. „Ако Дерек победи, то вероятно ще направим двубой и в неговата родина”, добави изпълнителният директор.

Дърпат ръчната на Роко Перота

Команда „по-по-пека” е получил кондиционният треньор на Левски Роко Перота. Причината са многото мускулни контузии, които получиха „сините” играчи в последните седмици. По информация на „Меридиан Мач” наскоро е имало среща между шефовете и треньорите, за да се намери причината за честите травми, които получават играчите на Левски. На нея е било изяснено, че ръководителите са изключително доволни от работата, която върши Перота на „Герена”. Той обаче е бил посъветван да свали малко темпото в заниманията, тъй като играчите не могат да свикнат все още с натоварванията. В предните сезони и подготовки те не са били тренирани достатъчно интензивно и именно това е причината за честите им проблеми в момента. Както е известно, Роко Перота бе привлечен от националния отбор на „Герена”, след като преди това бе работил успешно и в ЦСКА. Откакто той дойде се зае изцяло с физическата подготовка на отбора. В тази дейност му помага и Ясен Екимов. Методиката обаче е напълно променена. Вече почти всяко занимание започва задължително с кондиционна част от около половин час, което не се случваше при предишните треньори.

 

Шок на Герена – Тунде пристигнал гол и бос в Левски

“Сините” водили Тигъра по магазините, защото нямал дрехи, като кацнал от Нигерия, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Нигериецът Тунде най-после изуми всички на Герена, след като вкара в двустранната игра 5 гола. Скъсал се да тича, да скача и да се бори цялата тренировка. Това ентусиазира и редовните зрители, които бяха на игрището.

А идването му в България бе свързано със сериозни перипетии за Левски. Централният нападател, който беше чакан цяла зима, в крайна сметка се появи след края на зимната подготовка. “Сините” обаче били изумени, като видели Тунде да слиза от самолета, облечен като за плаж. Посрещачите веднага го закарали в най-близкия мол, за да му купят дрехи и да го приведат в нормален вид.

Още след идването си в България нападателят създаде проблеми, като дълго време не игра заради документацията. В последните седмици обаче Тигъра тренира нормално и всички на Герена се надяват, че нигериецът ще повтори представянето от родината си. В Нигерия Тунде има 42 гола.

Ботев плати 200 хиляди евро за да оправи лиценза

Новият бос на Ботев Пд Румен Чандъров прави всичко възможно клубът да бъде изряден и да получи лиценз за сезон 2016/17. По информация на “7 дни спорт” на “Коматево” са извадили сериозна сума, плащайки дългове към бивши играчи. Общо сумата е около 200 хил. евро, за да може Ботев да няма проблеми с лиценза.

В последните дни са платени пари на Томаш Иршак, Адам Стаховяк и агента на нападателя Юнес Хамза. Именно те бяха пречка за лиценза. Последният, който претендира за известна сума, е бившият директор в клуба Тервел Златев.

Томов заплашва синдика на ЦСКА

Александър Томов е успял да заклещи синдика на ЦСКА Дора Милева, научи “7 дни спорт”. След луд скандал с дамата от Кърджали бившият вицепремиер е заплашил да я съди в Швейцария. Томов е бесен на госпожа Милева, че е отхвърлила всичките му искове за вземания от ЦСКА.

Синдик Милева не намери за законни претенциите на Томов за около 5 милиона лева, които уж дал на “червените”, докато бил основен акционер. Мотивът, с който е отхвърлен искът на бившия собственик, е за възможно умишлено вредителство към ЦСКА. Този факт е вбесил Томов и той, освен че е заплашвал, е обидил Милева.

 

Втори спонсор на Левски ще дава и на Лудогорец

От конкуренти за титлата и врагове на терена Лудогорец и Левски все повече започват да си приличат извън него. Вчера от разградския клуб се похвалиха, че са договорили   нов   спонсор, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

Става въпрос за фирма за кафе, която преди няколко дни се обвърза и с… Левски. “Ръководството на клуба ще даде пресконференция на 18 март, петък, на която ще бъде   представен   новият спонсор. На нея ще участват: Яник Мекушин собственик на Spetema caffe; Кирил Домусчиев – собственик на ПфК Лудогорец; Ангел Петричев – изп. директор на ПфК Лудогорец”, съобщиха от Разград.

Това е вторият общ рекламодател на двата клуба от началото на годината. Първият е телекомуникационната компания “Виваком”, която държи голям пакет от акциите на Левски.

В същото време се разбра, че Лудогорец проявява интерес към бразилски защитник. Скаутите на клуба са харесали 27-годишния Тиаго Енрике от Атлетико Паранаензе.

Бабатунде още е далеч от изискванията на Стоев

Нигерийският нападател на Левски Бабатунде Темитопе Аденижи все още е далеч от изискванията на треньора Стойчо Стоев за намиране на място в стартовия състав. 20-годишният таран бе привлечен на Терена” непосредствено преди старта на пролетния дял на първенството. Той пропусна първите два кръга, защото Левски имаше трудности да го картотекира, тъй като жълтата карта от бившия му клуб Съншайн старс се забави. Аденижи направи своя дебют със синята фланелка на 2 март, когато на стадион “Георги Аспарухов” гостуваше Монтана. Нигериецът се появи в заключителните 19 минути на срещата, но Левски така и не успя да отбележи гол и да стигне до успеха. В следващия кръг шаранът отново влезе в игра като резерва – престоя на терена 4 минути при гостуването на Локомотив Пловдив (1:1) на “Лаута”. Очакваше се Тунде да започне като титуляр в домакинството на Пирин (3:1), но това така и не се случи, а играчът не стана от резервната скамейка. Причината е, че Аденижи все още е прекалено непостоянен. Нигериецът прави фурор в една или две тренировки, след което в следващите няколко никакъв го няма.

Докато таранът се адаптира към обстановката на “Герена” и българския футбол, конкурентът му за върха на атаката Венцислав Христов дръпна сериозно пред него. Бившият нападател на Берое вече има два гола и една асистенция на сметката си. Той бе взет в състава по изричното настояване на Стойчо Стоев, който му е бил треньор още като юноша в Локомотив София. Преди време специалистът искаше Христов и в Лудогорец.

Тарханов се прибира в Русия, ще изнася лекции

Руският треньор на Славия Александър Тарханов ще отскочи до родината си в паузата в първенството заради контролите на националния отбор с Португалия и Румъния. В събота белите приемат Левски, а следващият им мач в А група е след две седмици – на 2 април гостуват на Монтана на “Огоста”.

В неделя, 20 март, Тарханов е очакван в Красноярск. Там той трябва да води семинар, в който участие ще вземат всички треньори от Красноярския край. Освен това специалистът трябва да проведе и тренировка с местния детски отбор “Красноярск М”, твърди агенция РИА. Усилията на Тарханов ще бъдат насочени към подобряване на работата с подрастващите, като той ще трябва да даде и съвети как местните да се специализират в изграждането на млади таланти. Поканата към треньора на Славия е дошла от министерството на младежта и спорта на Красноярския край. Освен това Тарханов се изказа “за” построяването на модерен футболен стадион и база там. “Много важно е, че Красноярск реши да построи подобно съоръжение. Без хубава база не може да се развива футбол. Защото преди, когато трябваше да тренираме през зимата – просто влизахме в залата. С изграждането на нов комплекс ще има отлични условия както за силен мъжки отбор, така и за юношески гарнитури, които ще могат да се готвят целогодишно.

Поканата към Тарханов не е случайна. Той започва футболната си кариера именно в Моторист Красноярск. След това достига до националния отбор, до званието “Заслужил треньор” и дори до президентския пост в ЦСКА Москва.