Тежко изпитание за шампионите в Стара Загора

3569Лудогорец има комфортна преднина от 12 точки на върха в класирането на “А” група и уверено върви към петата си поредна титла, но от ръководството на разградчани продължават да повтарят, че първенството не е решено и футболистите не трябва да се отпускат. Днес шампионите гостуват на един от най-неудобните си съперници – Берое. Заралии не се представят убедително през пролетта, но имат отлични шансове да се класират за евротурнирите, каквато е целта пред Петър Хубчев и играчите. sportal.bg

Берое спечели само едно от домакинставата си след подновяването на шампионата и публиката в Стара Загора се надява тази тенденция да бъде прекъсната. Хубчев обаче е притиснат от сериозни кадрови проблеми. Той няма да може да разчита на контузения национал Атанас Зехиров, както и на Георги Динков, Игор Джоман и Бенжамен Морел. Очаква се за първи път след пристигането си от Литекс като титуляр да започне Илия Миланов. Емин Ахмед пък ще действа в халфовата линия. Атаката ще води Исмаил Иса, а от втора позиция ще му помага Спас Делев.

Лудогорец ще е без наказания си капитан Светослав Дяков. Неговото отсъствие ще даде възможност на румънеца Андрей Препелица да запише един от малкото си мачове като титуляр. Възстановеният Йордан Минев ще е десен бек, а отляво ще действа Натанаел Пимиента. Централна двойка бранители ще са Козмин Моци и Венцислав Керчев. Клаудиу Кешеру ще е централен нападател, а зад него ще играят Джонатан Кафу, Марселиньо и Вандерсон.

Берое няма поражение в 7 поредни мача в “А” група. За последно тимът отстъпи именно от Лудогорец – 0:5 в Разград. Това е и най-тежката загуба на беройци под ръководството на Петър Хубчев.

Лудогорец е в серия от 9 поредни победи в първенството и преследва рекорда си от 2012 година, когато постигна 13 поредни успеха.

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Макенджиев; Миланов, Василев, Иванов, Пенев; Сърмов, Том; Ахмед, Елиаш, Делев; Иса
Старши треньор: П. Хубчев
ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стоянов; Минев, Моци, Керчев, Натанаел; Саша, Препелица; Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешеру
Старши треньор: Г. Дерменджиев

СЪДИЯ: Стефан Павлов
СТАДИОН: “Берое”
НАЧАЛО: 16:30 часа