Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Левски – нула пресечена с греда, е водещият материал на “Меридиан мач”
Левски отново беше нула, но този път пресечена с греда. „Сините” не успяха да бият Славия – 0:0, и така останаха само с две победи от шестте мача от началото на годината. Поредната издънка разклати още повече стола на Стойчо Стоев, който най-вероятно ще бъде сменен в началото на идната седмица. Това щеше да е сигурно, ако Левски беше паднал от „белите”. „Хиксът” може и да запази главата на треньора.
Иначе „сините” играха безобразно слабо през първото полувреме. През второто вдигнаха оборотите и показаха, че освен слаби могат да бъдат и ялови. Това важи в най-голяма степен за Венци Христов, който се докосна около 10 пъти до топката за 90 минути, а в един от редките си допири с овала го прати от два метра в напречната греда. За Славия няма какво толкова да се каже в тази среща. „Белите” излязоха за 0:0 и стигнаха до 0:0, което говори, че Александър Тарханов и футболистите му са си свършили работата.
Допинг “Бадема” за Локо (Пд), е друг материал от страниците на вестника
Локо (Пд) получи допинг „Бадема” преди тежкото гостуване на Черно море на „Тича”. Атакуващият халф, който пропусна последните срещи на „черно-белите”, вече е здрав и ще може да започне като титуляр срещу „моряците”. „Черно море разполага с добър отбор, като освен опитни българи имат и добри чужденци. Локо (Пд) ще гони победата и тя може да бъде постигната само с дисциплина”, коментира Илиев. В групата за срещата не попадна новото попълнение Иван Иванов, който вече бе картотекиран в БФС. „Няма да избързвам с включването в титулярния състав на новопривлечения футболист Иван Иванов. Ние не сме го взели за 2 месеца, той все пак има договор за година и половина”, допълни специалистът. От няколко дни контузените от доста време Димо Бакалов и Игнат Дишлиев вече се готвят във фитнеса. Те са аут до края на сезона, но набират обороти за по-бързо възстановяване и би трябвало да започнат пълноценна лятна подготовка, освен ако не настъпят някакви усложнения в тяхното състояние.
Лудогорец изстудява шампанското, пише още изданието
Лудогорец вече може да изстудява шампанското. „Орлите” се възползваха от грешната стъпка на Левски в „Овча купел” и победиха, макар и трудно Берое с 2:0 в Стара Загора. Това бе 10-а поредна победа на разградчани, с която те вече водят 14 точки пред „сините”. Ако евентуално КАС върне точките на Левски, то тимът на Георги Дерменджиев ще води с цели 7 пункта 9 мача преди края на сезона. Треньорът на домакините Петър Хубчев бе заложил на доста странен състав. Нямаше го Неманя Милисавлевич, а футболистът до 21 години бе Емин Ахмед, който изнендващи действаше като ляво крило. Атаката бе водена от Исмаил Иса, дейно подпомаган от Спас Делев и Георги Андонов. Георги Дерменджиев пък не можеше да разчита на своя наказан капитан Светослав Дяков. Бразилският ляв бек Натанаел отпадна от мача, тъй като имаше здравословни проблеми и изобщо не пътува до Стара Загора. На неговото място излезе португалецът Витиня. За разлика от предишните мачове, този път „орлите” влязоха сериозно в мача и не допуснаха на съперника си да създава голови положения в първите минути на срещата.

Левски слаб, шефовете бесни, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Левски изигра поредния си посредствен мач тази пролет. “Сините” бяха безпомощни срещу Славия и двете нули на таблото не се промениха до края на срещата. Единствения точен удар по посока една от двете врати би нападателят на “сините” Венцислав Христов, който уцели напречната греда. Пропуски за Левски направиха още Нар, Менголо и Адениджи. Треньорът на гостите Стойчо Стоев побесня след фрапантна грешка на Менголо и го смени още преди почивката.
Цялото ръководство на Левски – Иво Тонев, Александър Ангелов и Георги Иванов, не можеше да си намери място от яд след мача. Тонев и Гонзо обикаляха нервно в тунела пред съблекалнята, но не влязоха при играчите.
“Проблемът е в това, че отборът играе много припряно. Вероятно много неща трябва да се променят в играта ни”, каза членът на надзорния съвет адв. Александър Ангелов.
За треньорска смяна в Левски не се говори въпреки нулевото равенство. През следващата седмица на Герена ще има сбирка на УС, но няма информация да се разглежда смяна на Стоев.
Лудогорец се разходи за 2:0 под Аязмото, разкрива още изданието
Походът на Лудогорец към 5-ата поредна титла в „А” група започва да прилича на спокойна разходка в парка. Разградчани увеличават всяка седмица разликата с преследвачите, а вчера минаха леко и през сочения за труден съперник Берое. Гостуването под Аязмото беше чакано с огромно нетърпение от всички, за да се види има ли сили отборът на Петър Хубчев да върне поне частично интригата в „А” група. Гостите обаче разбиха на пух и прах подобни твърдения, след като спечелиха с 2:0. Герой за 10-ата поредна победа беше 18-годишният тийнейджър Венци Керчев, който вкара първия си гол в елита. Второто попадение беше дело на Марселиньо в продължението.
Агенти под прикритие ще пазят Пирин, четем още в “7 дни спорт”
Цивилни полицаи ще се опитат да опазят Пирин от наказание по време на днешния мач с Монтана от 26-ия кръг на “А” група. Агентите под прикритие ще бъдат внедрени сред публиката и ще следят за реда. Клубът е с последно предупреждение за лишаване от домакинство.
Треньорът Наджи Шенсой ще може да разчита на най-доброто. Единствената въпросителна е дали да започне с Мартин Тошев на върха на атаката. Нападателят е с леки оплаквания и най-вероятно няма да се рискува с пускането му от първата минута.
Емил Велев пък пресметна, че днешният мач не решава битката на дъното.
“До края на първенството има още много време, Пирин ще ни гостува, така че тази среща не решава кой да отиде на бараж”, обяви треньорът на Монтана.
Нападателят Атанас Илиев се завръща след наказание. Аут заради контузия е Владимир Мичев. Здравко Лазаров също имаше здравословни проблеми и не попадна в групата.

Лестър все по-близо до титлата, е един от водещите материали на “Тема Спорт”
Лестър е все по-близо до сензационна титла във Висшата лига на Англия, след като победи Кристъл Палас с 1:0 като гост и дръпна с 8 точки на върха в класирането. Единственото попадение за лисиците на “Селхърст Парк” отбеляза Рияд Марез след асистенция на Джейми Baрди. В друг мач от кръга борещият се за място в “Топ 4” Уест Хем изпусна да бие Челси на “Стамфорд Бридж”. Домакините издрапаха до 2:2 в самия край след несъществуваща дузпа, реализирана от Сеск фабрегас в 89-ата минута.
Варненци ще се събуждат от кошмара, четем още във вестника
Черно море посреща Локомотив (Пловдив) с една цел – да вземе трите точки. Цяла седмица в лагера на “моряците” се надъхваха, че е време да сложат край на негативната серия от 7 поредни мача без победа. В момента варненци са вторият отбор в най-лоша форма в “А” група след Монтана. Треньорът Никола Спасов е провел доста разговори с възпитаниците си, в които се е опитал да анализира причините за лошите показатели. Той няма абсолютно никакви кадрови проблеми, като единствената по-сериозна въпросителна е дали да заложи на централния защитник Пламен Николов. Бранителят получи контузия в миналия кръг срещу Ботев (Пловдив) и в началото на седмицата се готви на облекчен режим. По-вероятно е Николов да остане на пейката, а мястото му сред титулярите да заеме Мамуту Кулибали. Други кардинални промени в състава не се очакват. Спасов все още се колебае само на кого измежду Владислав Романов и Симеон Райков да заложи по левия фланг. Отдясно сигурен е Матиас Курьор, а атаката ще бъде водена от Бакари. От лагера на Черно море изразиха надежда, че Таско Тасков ще се справи с двубоя и този път съдийството няма да бъде главна тема.
Кокала умува за Набил Еженави, е друго заглавие от страниците на “Тема Спорт”
Треньорът на Монтана Емил Велев-Кокала остави извън 18-те за днешното гостуване на Пирин нападателя Цветан Варсанов. Роденият в Разлог 24-годишен футболист дойде в отбора през зимната пауза от третодивизионния Ботев (Враца), но до момента няма записана нито минута игра в официален мач. Аут за опашкарското дерби с орлетата са опитните Владимир Мичев и Здравко Лазаров-Електричката. Двамата имаха здравословни проблеми и не попаднаха в групата. В игра след изтърпяно наказание се завръща централният нападател Атанас Илиев, който се очаква да започне титуляр на върха на атаката. В стартовия състав може да попадне и 22-годишният алжирец с френски паспорт Набил Еженави, който се включи много добре в домакинската среща с Локомотив (Пловдив) (0:1). Емил Велев заяви, че иска футболистите му да не бъдат завладени от напрежението. При поражение тимът ще остане на последно място в “А” група и ще изостане от домакините в битката за оцеляване. “Отиваме да играем футбол. Надявам се момчетата да не бъдат припрени, защото когато има напрежение, се допускат и много грешки. Най-хубавото, което можем да си пожелаем, е да победим. Дано да го сторим. След този мач обаче има още много срещи, така че борбата между двата отбора няма да свърши с него”,