Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Пропада контролата Белгия – Португалия“, съобщава от първата си страница „Меридиан мач“
Паника обзе футболна Европа по-малко от 3 месеца преди началото на Евро 2016, след като нови атентати оплискаха с кръв Брюксел. Според последните данни 34 души са загинали след серията експлозии в Брюксел вчера сутринта. Заради терористичната атака контролата Белгия – Португалия най-вероятно ще бъде отменена. Очаква се и други проверки да бъдат анулирани.
Шеф в БФС хвърли бомбата: Петев и Попето родят състава в дискотека“, пише още изданието
Селекционерът на националният тим Ивайло Петев ходи с разжалвания капитан Ивелин Попов и компания по дискотеките и там решават кои футболисти да получат повиквателни. Бомбата хвърли пред „Меридиан Мач” членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов, чиито атаки срещу Кмета бяха определени от него като „безсмислени”.
Не ми се вярва някой член на Изпълкома да казва на Ивайло Петев кого да повика. По-скоро той се събира с Ивелин Попов и неговата групичка и решават кого да поканят в тима. Ако не знаете, те дори ходят заедно по дискотеките”, отсече босът на Славия. Няма как да не се спомене, че преди година Стефанов беше сред защитниците на селекционера. Но след слабите резултати и трагичното представяне във важните мачове с Норвегия и Италия, промени мнението си и поиска оставката му след края на миналите квалификации.
„Да, в момента Петев е извикал едно момче от нашите – Карабельов. Взел е и от Пирин – Тони Тасев. Но знаем защо са извикани тези играчи – те навярно няма да играят в контролите или ще запишат само няколко минути. Очаквах от Петев да започне да прави някакви промени в националния
Фернандо Сантош очаква затворена игра от нашите“, пише още „Меридиан мач“
„България е отбор, който повече изчаква. Това е тим, който би трябвало да играе по-затворено, но това е само теорията”, коментира селекционерът на Португалия Фернандо Сантош. „Изборът ми на състав не е краен. Не мога да кажа пред вас, че това е окончателно решение, защото все още шампионатите в Европа са в своето развитие. Някои може да не се представят добре, а други да изпъкнат в следващите месеци. Не желая да правя прибързани прогнози за един или друг, трябва да следим физическото състояние на футболистите. Имаме два месеца, в които могат много неща да са различни. Един ще е добре, но друг може да не е, това е напълно нормално. Това са футболистите, които са тук за тези два мача. Най-важното е да защитават моите интереси и интересите на националния отбор”, допълни Сантош.

„Менголо се счупи, приключи с тима“, съобщава „7 дни спорт“
Нападателят на Левски Джъстин Менголо отново отвори работа на лекарите. Камерунецът страда от мускулна контузия, която му е втора поредна. Очаква се той да отсъства около месец от терена, което означава, че за него сезонът е напът да се превърне в провал. Много малка е вероятността крилото да се появи в игра за Левски, преди да е приключил сезонът. А с това крилото си подписа и присъдата, като със сигурност ще се сбогува с Левски през лятото. Спортният щаб и без това е изключително разочарован от Менголо. Камерунецът пристигна като свободен агент, като за последно беше ритал за румънския Университатя. В началото на мачовете за календарната 2016 година той получи подобна травма и отсъства известно време. Крилото се контузи още при първия двубой срещу Лудогорец (1:2). След това той се завърна при успеха над Пирин. Менголо обаче отново се хвана за крака при втория си пореден мач със синята фланелка – срещу Славия (0:0). На въпросния двубой Джъстин ядоса треньора Стойчо Стоев и старшията го замени още преди почивката.
„От Локо и Ботев се натискат за чужбина“, пише още изданието.
Възможността да станат свободни агенти от лятото накара немалко футболисти на пловдивските Ботев и Локомотив да се опитат да си осигурят трансфер в чужбина. За целта играчи и от двата тима са осъществили контакти с различни футболни агенти и родни и чуждестранни, които да се опитат да ги пласират зад граница, научи “7 дни спорт”. Фактът, че футболистите ще излязат без пари на евентуалните кандидати за подписите им, подсилва шансовете желанието им да се осъществи. На някои от футболистите от “Коматево” и „Лаута“ вече им се изготвят видеовизитки, които да ги покажат в най-добра светлина. Както първи разкрихме, в Ботев през лятото изтичат договорите на една дузина футболисти. Треньорът Николай Костов има готовност да остави всички, ако някой от тях сам не се прецака, нарушавайки дисциплината или демонстрирайки несериозно отношение по време на тренировъчния процес и мачовете.
При “черно-белите” ситуацията с играчите с изтичащи договори е подобна. Контрактите на над 50% от жепейците изтичат в края на кампанията. Според запознати не всички играчи от двата отбора са потърсили първи контакт с мениджърите, за да им уредят трансфери. За някои от тях има реален интерес от чужбина. Това са Грегъри Нелсън, Милен Гамаков и Лъчезар Балтанов от Ботев, а от „Лаута“ в полезрението са Стефан Велев, Пламен Крумов и Бирсент Карагарен.
„Лудогорец прати Анисе при Марияна“, четем още от страниците на „7 дни спорт“
Проблем надвисна над главата на треньора на Лудогорец Георги Дерменджиев, научи “7 дни спорт”. 61-годишният спец не може да използва халфа Абел Анисе, който е с травма. Именно здравословните проблеми на национала на Мадагаскар го спряха за квалификациите на неговата родина в зона Африка. Анисе има травма в бедрото и затова беше изпратен при лечителката Марияна Ковачевич в Белград, научи “7 дни спорт”. Сръбкинята много отдавна работи с разградчани и заради това лекарят на клуба д-р Ивайло Якимов е препоръчал Анисе да замине за западната ни съседка. Халфът на шампионите от няколко дни е в Белград с представител на клуба и все още не се знае кога ще се завърне. Решението на хората от клуба обаче е малко странно, след като имаха проблеми след лечения при Марияна. Преди няколко години сръбкинята, вместо да вдигне на крака някои играчи на Лудогорец, задълбочи травмите им. През 2014 г. Александър Барт беше пратен за няколко дни при Марияна по време на зимния лагер на отбора, а след процедурите с електрически импулси проблемите му с мускулите се увеличиха. 6 месеца по-късно Георги Терзиев имаше разкъсване в областта на адукторите и дълго време отсъстваше от терена, след като Марияна не можа да го възстанови.

„Наш олимпиец преживя атентата в Брюксел“, съобщава от първата си страница „Тема спорт“
Българският колоездач Радослав Константинов е бил на летището в Брюксел по време на кървавите атентати в белгийската столица вчера сутринта, при които загинаха най-малко 34 души, а още 100 бяха ранени. Бившият ни национален състезател и участник на олимпийските игри в Пекин през 2008 г. сподели пред bTV, че е бил евакуиран в един от салоните на терминала в “Завентем” заедно с още 3400 пасажери и персонал. Сградата е била подложена на щателно претърсване от полицаи, военни и сапьори.
“Полицаите ни обясниха, че са намерили още една бомба, но ни успокоиха, че ще я обезвредят”, съобщи Константинов. Той добави, че сред пътниците е имало напрежение заради липсата на храна и вода. Сред пострадалите при атентата на летището е и бившият баскетболен национал на Белгия Себастиен Белин, който в момента е част от щаба на местния Антверп.
„Стойчев вкара Тренто във финалите на Шампионска лига“, обявява още изданието.
Радостин Стойчев класира Тренто за финалната четворка на Шампионската лига по волейбол. Италианският гранд отстрани руския Белогорие още преди реваншът да е приключил. Това стана, след като гостите изпълниха план минимум, повеждайки с 2:1 гейма в Белгород (спечелиха с 3:2).
В първата среща Тренто отнесе съперника си с 3:0 и се присъедини към Асеко Ресовия и Ники Пенчев, които са домакини на финалите (16-17 април).
Георги Братоев влезе 8 игра за италианците 8 четвъртия гейм и записа 1 блокада.
„Гаджев ще обяви скоро новия си отбор“, четем още в „Тема спорт“
Бившият капитан на Левски Владимир Гаджев продължава да е без отбор. След като напусна „Герена” през зимната пауза, той за малко се подготвяше с Кубан (Краснодар), с който подписа предварителен договор през септември. Заради проблемите на клуба и забраната за картотекиране на нови футболисти халфът прекрати контракта си с руснаците и се закани да ги съди във ФИФА.
В момента бившият национал се подготвя самостоятелно в София и изчаква развитие около трансфера си. Един от вариантите пред него бе да премине в пловдивския Локомотив.
За това призна и собственикът на смърфовете Христо Крушарски преди две седмици. “Все още нямам отбор. Скоро ще разберете къде ще продължа кариерата си. В момента се готвя самостоятелно в София, а не с някой тим”, лаконичен бе Гаджев пред Тема Спорт”. Въпреки твърдението, че е в България, сигналът от телефона на полузащитника подсказваше, че може би е заминал за чужбина. Припомняме, че преди време юношата на сините поддържаше форма с втородивизионния Пирин (Рз), където треньор е Николай Митов. През есента Гаджев изигра общо 8 срещи за Левски в „А“ група и за Купата на България, в които реализира едно попадение.