Младежите със скрит шанс за Евро 2017

3617

Младежкият национален отбор на България (до 21 години) приема днес от 18:30 часа на стадион “Берое” в Стара Загора Уелс във важен мач от квалификациите за Евро 2017. Срещата ще се предава в You Tube канала на БФС – https://www.youtube.com/watch?v=_0o8hALrqR0.

Момчетата на Антони Здравков са на четвърто място във временното класиране с 9 точки от три победи и две загуби, Уелс е лидер с 11. При успех днес нашите могат да поведат в групата, а на 29 март гостуват на Люксембург.блиц.спорт

Срещата днес е от изключително значение и може да ни отвори широко вратите към еврофиналите. При евентуален успех днес в Стара Загора и след това в Люксембург нашите ще посрещнат спокойно лятото и ще очакват заключителните квалификации през есента. “Двубоят днес не е решаващ, но е ключов”, коментира преди няколко дни Тони Здравков. Това наистина може да е така, тъй като, ако победим, се превръщаме в скрит фаворит за Евро 2017.

Една от добрите новини за нашия национален отбор е отсъствието на звездата на Уелс Хари Уилсън. Футболистът на Ливърпул игра в първата квалификация между двата тима миналата година, когато домакините ни победиха с 3:1 в Кардиф.

За Европейското в Полша директно се класират победителите в деветте групи от квалификациите, а четирите най-добри втори играят баражи за още две места. За първи път на финалите на младежко европейско първенство ще участват 12 страни – три групи по четири тима. Досега отборите бяха осем.

България (U21) – Уелс (U21)
Днес от 18:30 часа
Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Сърджан Йованович (Сърбия)

Вероятни състави:

Bulgaria България: Георги Китанов, Христофор Хубчев, Радослав Терзиев, Пламен Гълъбов, Мики Орачев, Никола Колев, Милен Гамаков, Александър Василев, Антонио Вутов, Радослав Цонев, Георги Минчев
Резерви: Красимир Костов, Емин Ахмед, Стефан Велков, Юлиян Ненов, Тодор Траянов, Цветелин Чунчуков
Контузени: Кирил Десподов, Борислав Цонев
Селекционер: Антони Здравков

Wales Уелс: О`Брайън, Джоунс, Д. Джон, Йорверт, Локайър, Шийхън, Лий Евънс, О`Съливан, Хеджес, Бърнс, Харисън
Резерви: Кроу, Дж. Евънс, Смит, Томпсън, Робъртс, Чарлс, Джеймс
Контузени: Уилскън, Шепърд
Селекционер: Герейнт Уилямс

КЛАСИРАНЕ

ОТБОР М П Р З
ГР
ТОЧКИ
Wales 1.УЕЛС 5 3 2 0 9 4 11
Denmark 2.Дания 4 3 1 0 6 0 10
Romania 3.Румъния 6 3 1 2 8 8 10
Bulgaria 4.България 5 3 0 2 8 4 9
Luxembourg 5.Люксембург 4 0 1 3 2 8 1
Armenia 6.Армения 6 0 1 5 4 13 1