Много малко не достигна на Добруджа 07 да приключи серията

3634

2:1 станаха победите между Добруджа 07 и Нефтохимик. След като добруджанци успяха да вземат и двата мача в Бургас, днес те допуснаха да бъдат надиграни от по-опитния състав на треньора Петър Дочев с 2:3 гейма. В отделните части 23:25, 20:25, 25:15, 25:22 и 17:19 в тайбрека.
Бургазлии спечелиха първите два гейма, но трябваше да сдадат следващите два, защото Миро Живков предприе две смени, които се оказаха печеливши – Михаил Стоев замени Мартин Атанасов, а на мястото на Чернокожев влезе Жулиен Георгиев и това промени играта на домакините, които успяха да се наложат категорично в третата част с 10 т. разлика и да затворят четвъртата част при 25:22. Тайбрекът започна вихрено за Добруджа 07 до 5:1, но няколко грешки позволиха на гостите да се окопитят и смяната на игралните полета дойде при 8:6. След изравняване, играта продължи точка за точка, но с доста брак при изпълнение на начален удар от страна на Добруджа. В цялата среща домакините допуснаха 21 грешки при сервиране. В крайна сметка по-опитните взеха своето и утре от 18 часа в зала Добротица ще се играе четвъртата среща между двата тима.

Най-резултатни за домакините в този мач бяха Маринков и Жулиен Георгиев – по 14 т., Точка по-малко – 13 има в актива си Мартин Атанасов, а Михаил Стоев отбеляза 12т.
В зала Добротица бе и националният селекционер Пламен Константинов.

Няма да е лесно, но аз съм оптимист, заяви президентът на клуба Галин Господинов. Вижте още изявленията на Димитър Маринков и на ст.треньора Мирослав Живков