Ще остави ли Локо (Пд) Пирин на дъното?

3658

Локомотив (Пд) излиза срещу Пирин (Блгр) в първия мач от поредния кръг на “А” група днес от 20,15 ч. на стадион “Локомотив”.SPORTALBG

Пловдивчани търсят задължителен успех, тъй като целта им е да изпреварят градския съперник Ботев в класирането. В същото време Пирин води битка за оцеляване, като върви предпоследен със 17 точки, колкото има и Монтана.

Пред повторен дебют за Локо е защитникът Иван Иванов, който ще замести в центъра на отбраната Александър Тунчев. Той беше повален от гнойна ангина и това налага включването на Иванов.
Треньорът Илиян Илиев няма да може да разчита на опитният халф Ванчо Траянов, който е с травма. Аут са още Игнат Дишлиев, Димо Бакалов и Гай Мансур. Добрата новина е завръщането на Емил Гъргоров. По крилата ще действат Телеш и Димитър Велковски, а на върха на атаката ще играе Мартин Камбуров. На вратата отново ще застане Ел Харуби, който най-вероятно ще бъде продаден през лятото.

В същото време треньорът на Пирин Наджи Шенсой се колебае за халфовата линия преди гостуването в Пловдив. Той вече може да използва Костадин Дяков, след като Александър Башлиев се възстанови и може да заеме мястото си в дясната част на отбраната. Шенсой се двоуми и кой да играе на върха на атаката – Тони Тасев или Мартин Тошев.

Очакванията са за победа на Локо. Пирин има изключително негативна статистика на “Лаута”, като няма победа като гост в досегашните си 23 визити от 1973 г. насам.

Вероятни състави:

Локо (Пд): Ел Харуби, Крумов, Котев, Ив. Иванов, Кр. Стоянов, Ст. Велев, Райнов, Телеш, Гъргоров, Д. Велковски, Камбуров.

Пирин (Блгр): Костов, Дюлгеров, Ст. Николов, Сандев, Башлиев, Сандански, К. Дяков, Младенов, Траянов, Генов, Тасев.