Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport.net

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Развръзката, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Тази вечер ще бъде коронясан новият шампион на България. В безпрецедентен финал на сезона ЦСКА и Лудогорец ще решат спора за титлата в директен сблъсък. За пръв път от 28 години развръзката в първенството бе оставена за последния кръг, но този път срещу себе си „червените” ще имат не Левски, а дебютант в „А” група.
Капело фаворит за Ливърпул
Фабио Капело е новият фаворит за мениджър на Ливърпул. Италианският специалист вече е започнал преговори с босовете на „мърсисайдци”. „Дейли стар” дори пише, че се очаква бившият селекционер на Англия да пътува до Бостън, където е седалището на собствениците от Fenway Sports Group.
Регекампф избра Стяуа пред Литекс
Бившият бранител на Литекс Лауренциу Регекампф бе утвърден за старши треньор на Стяуа. Специалистът, който бе спряган и за наставник на ловчанлии, подписа за една година със „стелистите”, като наследи на поста Михай Стойкица. Халфът на френския Евиан Никола Фарина вчера също отхвърли оферта на Литекс и предпочете да подпише с немския Енерги.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
В Разград е денят на истината
Това е моментът, в който ние ще се изправим пред истината. Ще научим искаме ли и можем ли да имаме нещо ново. На стадиона в Разград обаче ще видим и имат ли сила традициите да продължат на върха. Сега е тежък момент в славната история на клуба, но до този момент те се справяха. От 20,00 ч. на стадиона в Разград Лудогорец и ЦСКА ще решат битката за титлата в директен спор помежду си. Треньорите Ивайло Петев и Стойчо Младенов няма да правят промени в отборите си от последния мач. Двамата залагат на най-доброто, което имат, и ще го използват максимално. Червените чакат на голмайстора си Жуниор Мораеш, докато домакините разчитат на Емил Гъргоров и компания.
Жив е пустият му футбол!
Най-често обсъжданата тема в родния футбол е колко ниско е неговото ниво. Интересът на феновете намалял, интригата е убита още преди да е започнало първенството, което ще приключи днес в Разград, доказа противното. В последния кръг Лудогорец и ЦСКА ще определят новия шампион. Пред телевизионните екрани ще се съберат милиони зрители, които искат да бъдат свидетели на това зрелище. Съдбата и на други клубове зависи от победителя. Спокойно можем да кажем за футбола в България – жив е пустият му!
Лукойл би Левски в първия мач
Лукойл Академик победи с 87:80 Левски в първия мач от финала в НБЛ. Шампионите вкараха 13 тройки срещу само 5 за сините в Правец, което реши мача. Най-добър за Лукойл бе Брандън Хийт с 24 т., а за Левски – Аарън Харпър с 20. Мачът бе прекъснат на четири пъти през втората част заради токови удари в залата.
– Не играхме добре под коша и разчитахме само на далечната стрелба. Бяхме по-добри в един мач, в който токът спря пет пъти – коментира спортният директор на Лукойл Сашо Везенков.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Ивайло Петев: Ще ги надхитрим
Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев вярва, че тимът му има сили да спечели и шампионската титла, след като триумфира с купата. Той е убеден, че знае как да надхитри червените.
“Ще се получи оспорван мач и истинско дерби, което се надявам да спечелим ние. За разлика от финала за купата тук имаме 90 минути, а там можеше да са 120 минути. ЦСКА обаче си е ЦСКА. Ние сме наясно какъв мач ни предстои. Ще вземем необходимите мерки и трябва да се представим на ниво. Доколкото мога да ги сравнявам с Локомотив Пловдив, и двата са стойностни и добри отбори. Ще подходим максимално мобилизирано, концентрирано, умно и прагматично. Целта е да надхитрим ЦСКА. Вярвам, че ще успеем”, заяви младият наставник на разградчани.
“Има голям ентусиазъм в града. Жалко е, че доста хора са без билети, но капацитетът не позволява повече публика. Не мисля, че играчите ще бъдат пренавити. Това е мач, след който завършваме една година, в която постигнахме доста. Това, че играем на два финала, е огромен успех за нас. Ако спечелим утрешния (б.а. – днешния) мач, целта ще е изпълнена повече от отлично”, каза Петев.
“Не се съмнявам в европейското поведение на нашите фенове. Надявам се да не се стигне до никакви ексцесии, защото не е добре за футбола. Като ръководство и играчи трябва да демонстрираме европейско поведение. Нямам претенции кой ще е рефер. Важно е поведението на нашия отбор и на този на ЦСКА. Съдията нека помага на футбола”, допълни бившият футболист на Литекс.
“Очаквах първенството да се реши в този мач с оглед програмата. Така се завъртяха мачовете, че в един момент бяхме доста назад. Аз обаче твърдя, че всеки може да победи всеки. Това, което се случва, е плюс за футбола ни. Дано всяка година първенството става no-оспорвано, за да се отлепи от незавидната позиция, която заема”, заяви още Петев, като пак се върна към скандалния мач с Миньор, в който перничани излязоха с юношите си.
“Малко съжалявам, защото едва ли не омаловажиха нашия труд. Този мач в Перник стана най-емблематичното нещо, което се тиражираше седмици наред. Ние загубихме мачове, в които бяхме по-добри от противника, но ги загубихме, а после наваксахме. Не знам по каква причина започна тази атака срещу нас. Това са твърдения на наши противници”, завърши треньорът на Лудогорец.
Светльо Дяков ще бие дузпите
Халфът Светослав Дяков почти сигурно ще изпълнява дузпите за Лудогорец срещу ЦСКА, ако съдията отсъди такива. Именно Дяков бе точен от бялата точка в последния мач на разградчани срещу Калиакра. По принцип дузпите в тима се бият от Емил Гъргоров или Иван Стоянов. Двамата обаче не се чувствали готови да застават от бялата точка срещу предишния си отбор. Затова и в Каварна на Дяков бе дадено да докаже, че може да вкарва от бялата точка.