Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

Гонзо за спекулациите: В Левски съм

Не мога да разбера на какво основание фенове от управата обсъждат бъдещето ми, отсече Георги Иванов, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.

Спортният директор на Левски Георги Иванов отговори по категоричен начин на спекулациите за бъдещето му, които зачестиха напоследък. По-интересното е, че те идват от хора, които са ангажирани по някакъв начин с ръководството на вековен клуб като Левски, а не както обикновено – от външни интриганти. Гонзо ексклузивно обяви вчера пред „Меридиан Мач”, че остава на „Герена” и няма намерение да ходи никъде. Припомняме, че през последните дни хора, които присъстват на заседанията на УС, но не са редовни негови членове – Васил Колев и Степан Хиндлиян, анонсират публично, че съществува сериозна вероятност Георги Иванов да си тръгне от Левски. Те дори спрягат вече имената на евентуални негови заместници. „В Левски съм, това е! Не мога да разбера на какво основание фенове от управата обсъждаха бъдещето ми след последния Управителен съвет на клуба. Още повече то не е коментирано по никакъв начин на заседанието”, коментира Георги Иванов пред „Меридиан Мач”. Интересното е, че един от хората, които имат право да са в необичайно многолюдната зала по време на УС на Левски – Васил Колев, продължава да разиграва „тука има, тука няма” с името на „синята” легенда Георги Иванов 24 часа след заседанието. Той публикува вчера на страницата си във Фейсбук думи на Гонзо, казани пред феновете, според които директорът „знае, че може би е настъпил моментът, в който вече пречи на Левски”. Историята мълчи дали Георги Иванов е казвал въпросните думи и ако – да, в какъв контекст са изречени. По-важният въпрос е дали с честите и недотам непремерени медийни изяви, които продължават и във Фейсбук, Васил Колев се държи като ръководител на вековен клуб като Левски. Още повече, че от изказването на Гонзо пред „Меридиан Мач” се подразбира, че става дума за спекулации, които при всички положения вдигат напрежението на „Герена”. По-интересното е, че Васил Колев обяви след заседанието на УС в четвъртък, че било разяснено на легендарния Даниел Боримиров как трябва да се държи с хората в ръководството на клуба. Не е лошо и тези, които влизат по някаква причина и начин на заседанията на Управителния съвет на Левски да минат през курс или импровизиран кръжок, който да оформи държанието им пред обществото.

Хубчев се покри преди срещата 

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев се покри преди гостуването на Левски днес. Героят от САЩ’94 не говори пред медиите на обичайните пресконференции, за да разберат феновете на Берое какво се случва в любимия им отбор. „Меридиан Мач” все пак потърси Хубчев на личния му телефон, за да чуе мнението му преди срещата на „Герена”. Той любезно обясни, че сега не може да говори, да му се обадим по-късно. Звъняхме, но той не вдигна. Източници от стадиона в Стара Загора разкриха най-вероятната причина за поведението на Петър Хубчев. Твърди се, че треньорът на Берое е изключително притеснен от предстоящия мач с ЦСКА за Купата на България. Той се страхувал, че отбор от „В” група може да отстрани Берое и заради това се държал по странен начин.

Руснаци идват за „бели” таланти

Представители на елитен руски отбор смятат да наблюдават на живо изявите на трима от най-талантливите футболисти на Славия, научи „Меридиан Мач”. Става дума за Янис Карабельов, Стефан Велков и Георги Йомов, като се планира те да бъдат титуляри в днешната визита на „белите” с Монтана.

Както е известно, чрез своя руски треньор Александър Тарханов, президента Венци Стефанов и мениджъра Мирчо Димитров Славия има отлични позиции на трансферния пазар в най-голямата страна в света. Намаляването на чужденците в Премерлигата затруднява евентуалните сделки, но ако някой от младоците впечатли, то не пречи да бъде купен и даден в. друг тим под наем.

Иначе за срещата с Монтана, която е от 17,15 часа на „Огоста”, Александър Тарханов има сериозни проблеми. Двама от най-добрите му футболисти – вратарят Георги Петков и плеймейкърът Борислав Балджийски, няма да играят заради натрупани картони. На вратата се очаква да излезе Марио Кирев, а в групата ще попадне 17-годишният гръцки вратар Антонио Стергиакис, който все още не е дебютирал в официален мач за „белите”. На мястото на Балджийски пък навярно ще излезе внукът на легендата на Левски Тодор Барзов – Георги Иомов.

 

Стойчо се озъби на шефовете

Няма тепърва да се доказвам, контрира треньорът, пише на първа страница вестник “7 дни спорт“.

Стойчо Стоев показа зъби в навечерието на мача Левски – Берое. Треньорът отговори троснато на ултиматума, поставен му от клубната управа. “Сините” поискаха от Стойчо да бие наред до края, а отборът му да заиграе красиво като Лудогорец. “Не съм треньор от две години, та тепърва да се доказвам. На тази възраст ако не съм се доказал, ще е малко несериозно”, аргументира се треньорът на Левски. И изключи всякакъв вариант тимът му да остане извън европейските турнири. Стойчо, чийто пътен лист от Герена изглежда подписан, е наясно с бъдещето си. Той обаче ще го обяви след месец. Треньорът загадъчно отказа да коментира кога изтича договорът му с Левски. Според едната версия контрактът е до лятото, а според друга – до 2017 година.

Кобрата купи палат в Сапарева баня

Кубрат Пулев купи хасиендата в Сапарева баня, която нашумелият дупничанин Димитър Владимиров-Френскио построи преди години за над 1 млн. лв. Той ги беше взел от съпругата си французойката Жаклин, съобщи struma.bg. Най-добрият ни боксьор е започнал ремонт, като гради голям басейн.

Кобрата е купил шикозната вила, след като продал дела си в някогашната почивна станция на Министерството на транспорта с 20 дка парк в Сапарева баня, на която беше съсобственик с още двама бизнесмени. Тримата сключиха сделката за 1.6 млн. лв. за имота малко след мача на Кубрат Пулев с Кличко. Сега боксьорът изненадващо продава своя дял на фирма, Даро трейдинг”, притежавана от местния богаташ Красимир Караиванов.

Тарханов хвърля децата на “Огоста”

Опашкарят Монтана ще гони днес един от последните си шансове за спасение в “А” група. Тимът на Емил Велев приема Славия и въпреки добрата форма на “белите” като гост на “Огоста” се надяват да си вземат мача. Положението на Монтана не е никак розово, след като в 14 поредни мача от “А” група тимът няма победа (5 равенства и 9 загуби). Само след назначаването на Велев през ноември отборът е с баланс от 11 двубоя без успех (5 загуби и 6 равенства).

През пролетта домакините следват отрицателната тенденция да играят трудно на собствен терен и нямат нито една победа на стадион “Огоста” след подновяването на първенството. За сметка на това гостите от София имат 1 победа като гост от 2 мача срещу Ботев Пд. В предишния кръг възпитаниците на Емил Велев успяха да удържат основния си конкурент Пирин, с който завършиха при 0:0. Пълни трибуни и победа очакват край “Огоста”. В лагера на домакините ясно си дават сметка, че всяка спечелена точка е от жизненоважно значение за отбора в борбата му да избегне баража в края на сезона. Кокала няма да може да разчита на трима основни футболисти – Георги Ангелов, Владимир Мичев и Здравко Лазаров.

Славия пък е без капитана Гошо Петков и халфа Борислав Балджийски. Треньорът Александър Тарханов обаче не се притеснява и отново ще хвърли от първата минута младите. Титуляр ще започне Георги Иомов, който не спира да впечатлява с изявите си на “Овча купел”. Стражът Марио Кирев, който рядко получава шанс за изява, ще се бори за титулярното си място за сметка на наказания Петков. На “Овча купел” очакват интересен и труден мач, тъй като съперникът им е заплашен от изпадане и ще се хвърли с всички сили за 3-те точки.

 

Скандал с билетите за Берое – ЦСКА

Скандал назрява с билетите за гостуващи фенове на мача Берое – ЦСКА на 6 април, сряда, пише на първа страница вестник “Тема спорт“.

Отборите се срещат в Стара Загора в първи 1/2-финал за Купата на България, а зелените са отпуснали 1800 пропуска за привърженици на армейците, които се оказват крайно недостатъчни предвид големия интерес. От тях 1200, които са за клетката за гости на стадиона, се разпределят между фенклубовете, а други 600, които са за трибуната под нея, ще се продават в Стара Загора в деня на мача. Тази бройка обаче не стига, тъй като в ЦСКА са получили заявки за над 3000 билета. Ръководството на ЦСКА е поискало от Берое да получи всичките 1800 билета за гостуващи привърженици накуп. Старозагорци обаче са отказали и по тази причина се очертават проблеми с организацията на мача в сряда, 6 април. На място ще се продават едва 600 пропуска за привърженици на ЦСКА, а желаещите да влязат ще са много повече. Така те или ще трябва да останат извън стадиона, или ще е необходимо да си търсят билети за други сектори. Също така от ЦСКА са искали 1500 билета за клетката за гостуващи привърженици, но са получили с 300 по-малко. От фенклуб “Сектор Г” дори излязоха с позиция по въпроса: “Билетите са крайно недостатъчни. Никой обаче няма право да спре нормален гражданин да закупи 5 броя пропуски и след това без отличителни знаци по себе си да влезе в определения сектор. Приканваме ви, да си вземете билети и с тях да влезете през входа на Сектор В, а след това да се насочите към клетката, обясниха от фенклуба.

Барса: Озверели сме да бием Реал

Треньорът на Барселона Луис Енрике отправи ясно послание към вечния враг Реал Мадрид преди 231-ото издание на Ел Класико в Примера. Дългоочакваният сблъсък е днес от 21:30 часа на “Hoy Камп” и ще бъде предаван пряко no Sport + HD. Осем кръга преди края каталунците имат комфортен аванс от 10 точки пред Реал и са в серия от 39 мача без загуба. “Дербито идва в най-добрия момент. Намираме се в прекрасна форма. Видях лицето на Меси, играчите са озверели за победа. Готови сме да им нанесем съкрушителен удар”, увери Луис Енрике. Белия балет ще опита да измие срама след 0:4 на “Бернабеу” през есента. “Този път Барса няма да ни бие лесно. Не съм притеснен от пропуските на Кристиано. Трябва да победим и искаме да победим”, заяви треньорът на Реал Зинедин Зидан.

Тонев никога не е спирал да иска завръщане на Сираков

На „Герена” вече се заговори, че ако Георги Иванов напусне клуба, то било удачно на работа в Левски да бъдат върнати Наско Сираков или Станимир Стоилов. Тази идея не е чужда на сините, защото Голмайстор №1 в историята на клуба е и най-успешният спортно-технически директор на сините през новия век. За последно Наско бе в Левски от лятото на 2013-а до октомври месец същата година. Той си тръгна, след като запалянковци бламираха назначението на Ивайло Петев за треньор и съблякоха позорно специалиста. Председателят на Управителния съвет на Левски и един от собствениците на клуба Иво Тонев обаче нееднократно е обявявал, че иска да види Сираков пак на „Герена”. Той заяви, че ще го покани да се върне, след като клубът е напълно стабилизиран от финансова гледна точка