Жълто-черен тест за безгрешния Лудогорец

3693

Шампионът Лудогорец приема Ботев (Пловдив) от 20,15 часа тази вечер в мач от 24-ия кръг на “А” група. “Орлите” от Разград са убедителни водачи във временното класиране с 54 точки, като са с аванс от 11 точки аванс пред втория Левски. Шампионите нямат загубена точка през пролетта и са в серия от 10 поредни победи в първенството. Те спечелиха и двете си срещи с Ботев от началото на сезона – с 2:1 на “Лудогорец Арена” и с 1:0 в Коматево.SPORTAL.BG

“Канарчетата” от Пловдив са пети в подреждането с 28 точки. Пловдивчани са с равен актив с още два тима – шестия Черно море и седмия Локомотив (Пловдив). Далеч назад са последните два отбора в класирането – Пирин (Благоевград) и Монтана, които са с по 17 точки.

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев не може да разчита на възстановяващите се от травми Милан Борян, Абел Анисе, Сисиньо и Вирджил Мисиджан. Радослав Терзиев и Валентин Галев пък са единствените футболисти, чиито услуги старши треньорът на Ботев Николай Костов няма да може да изплозва. Терзиев е наказан за срещата, а Галев се възстановява от травма.

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): Стоянов; Минев, Моци, Керчев, Натанаел; Дяков, Саша; Кафу, Марселиньо, Вандерсон; Кешеру

БОТЕВ (4-1-4-1): Голас; Христов, Филипов, Старокин, Ощипко; Юсеин; Кифуети, Балтанов, Огнянов, Неделев; Нелсън

СТАДИОН: “Лудогорец Арена”, Разград
СЪДИЯ: Ивайло Стоянов