Байерн ще се пази от стари грешки срещу изненадата Бенфика

3705Феновете на Байерн (Мюнхен) още дълго ще помнят драматичната победа срещу Ювентус с 4:2, класирала тима за четвъртфиналите в Шампионската лига. Този мач показа и силата на баварците, но и слабите им страни. Жребият беше благосклонен към тима на Джосеп Гуардиола и отреди за негов съперник в следващата фаза Бенфика, но лисабонските “орли” са отбор с класа и самочувствие, който няма да се предаде лесно.SPORTAL.BG

Гуардиола върна лентата назад и си спомни за миналогодишните сблъсъци с Порто на четвъртфиналите. Тогава Байерн изигра кошмарен мач в Португалия и загуби с 1:3, но на реванша прегази “драконите” с 6:1 и продължи напред. Пеп е убеден, че подценяване е невъзможно и футболистите му ще излязат пределно мотивирани на “Алианц Арена”. Извън състава са контузените Ариен Робен, Жером Боатенг и Холгер Бадщубер. Кингсли Коман също имаше леки проблеми, но е в групата. Той обаче ще остана сред резервите за сметка на Франк Рибери, който навлиза във все по-добра форма и преди няколко дни със зрелищен гол донесе минималната победа срещу Айнтрахт (Франкфурт) в Бундеслигата. В защитата ще действа триото Кимих – Мартинес – Алаба, а пред тях ще играят капитанът Филип Лаам и Артуро Видал. Атаката ще се води от головата машина Роберт Левандовски, а Рибери, Дъглас Коща, Тиаго Алкантара и Томас Мюлер ще се стремят да направят така, че баварците нито за миг да не изпуснат инициативата.

Бенфика на няколко пъти обори специалистите през този сезон. Тимът е лидер в португалското първенство, в групите на Шампионската лига постигна престижен успех срещу Атлетико Мадрид на “Висенте Калдерон”, а на осминафиналите елиминира с две победи Зенит. Старши треньорът Руи Витория има известни кадрови проблеми, най-вече заради травмите на вратарят Жулио Сезар и опитния защитник Луизао. “Орлите” са много стабилни в защита, а напред ще разчитат на головия нюх на Жонас Гонсалвеш, хитрите подавания на Николас Гайтан и техниката на изгряващата звезда Ренато Санчес.

Досега Байерн и Бенфика са се срещали 6 пъти в евротурнирите, като германският колос има 4 победи и 2 равенства. Статистиката от трите мача в Мюнхен е още по-стряскаща – 3 победи за баварците и голова разлика 13:3.

Вероятни състави:

БАЙЕРН (3-2-4-1): Нойер; Кимих, Х. Мартинес, Алаба; Лаам, Видал; Д. Коща, Т. Мюлер, Тиаго, Рибери; Левандовски
Старши треньор: Джосеп Гуардиола
БЕНФИКА (4-2-3-1): Едерсон; А. Алмейда, Линдельоф, Жардел, Елизеу; Самарис, Фейса; Пици. Р. Санчес, Гайтан; Жонас
Старши треньор: Руи Витория

СЪДИЯ: С. Марчиняк
СТАДИОН: “Алианц Арена”
НАЧАЛО: 21:45 часа