ПСЖ и Сити запазиха интригата след шоу

3717

ПСЖ и Манчестър Сити завършиха 2:2 на „Парк де Пренс” в първия си мач от 1/4-финалната фаза на Шампионската лига и оставиха интригата за реванша след седмица в Англия. Все пак „гражданите” имат леко предимство заради двата си гола на чужд терен, вкарани от Кевин де Бройне (38) и Фернандиньо (72). За френския шампион се разписаха Златан Ибрахимович (41) и Адриен Рабио (59).блиц.спорт

Двата тима се срещнаха в груповата фаза на Купата на УЕФА през сезон 2008/09 и парижани измъкнаха нулево равенство като гост. От играчите, взели участие в този мач, в двата отбора са останали само Джо Харт, Пабло Сабалета и Венсан Компани (и тримата в Манчестър Сити).

Двубоят бе равностоен, а още в 14-ата минута Златан Ибрахимович пропусна дузпа, отсъдена за фаул на Бакари Саня срещу Давид Луис. Джо Харт спаси удара на шведския нападател. В 23-ата минута Ибрахимович остана сам срещу Харт, но прати топката над вратата.

В 38-ата минута след грешка в средата на терена на Блес Матуиди Сити организира бърза контраатака, при която Кевин де Бройне разстреля Кевин Трап за 0:1. Три минути по-късно домакините изравниха, след като Джо Харт подаде към Фернандо пред наказателното поле, който сгреши и Ибрахимович се разписа на празна врата за 1:1.

След почивката в 59-ата минута ПСЖ направи пълен обрат. След центриране от корнер Кавани стреля с глава, Харт изби топката, но Адриен Рабио вкара на празна врата – 2:1.

В 72-ата минута при центриране по земя в наказателното поле на домакините Серж Орие сбърка и топката в крайна сметка стигна до Фернандиньо, който стреля. Топката след това рикошира в крака на Орие и влезе в мрежата на Трап за крайното 2:2.

Реваншът в Манчестър е на 12 април (вторник) от 21:45 часа българско време.

ПСЖ – Манчестър Сити 2:2
0:1 Кевин де Бройне (38), 1:1 Златан Ибрахимович (41), 2:1 Адриен Рабио (59), 2:2 Фернандиньо (72)

Париж, „Парк де Пренс“
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)