Лудогорец за първи или ЦСКА за 32-и път?

Броени часове остават до директния сблъсък за титлата между Лудогорец и ЦСКА. Точно в 20:00 часа съдията, който по-късно днес ще бъде теглен с жребий, ще даде началото на първия подобен решителен двубой от 1984 година насам.спортни.бх

ЦСКА гони своята 32-а титла, а феноменът Лудогорец – своята първа. Да се каже, че традицията и опитът се сблъскват срещу младостта и вдъхновението на “Лудогрец Арена” ще бъде пресилено.

Разградският тим, който вече спечели първа купа в своята история, разплага с опитен състав, а четирима от играчите са бивши кадри на съперника. Това са опитните Иван Стоянов, Емил Гъргоров и Йордан Минев, както и младата надежда Михаил Александров. В отбора на Ивайло Петев играят и опитните халфове Светослав Дяков и Станислав Генчев, които не дават титулярните си места на футболист като черногореския национал Младен Кашчелан!

В защита Лудогорец също впечатлява, но ахилесовата пета е вратарят. Урош Голубович е може да извади отбора, но може и да го закопае напълно.

ЦСКА също успя да стане отбор, откакто Стойчо Младенов го пое. През зимата никой не слагаше “червените” в сметките си, но Екзекутора на Ливърпул поработи здраво, за да изстреля “червените” на първото място в “А” група. Много допринесе и работата на Младенов извън терена. Със серията си от изказвания той осигури медиен и съдийски комфорт на тима, а младите открития като Антон Карачанаков, Станислав Костов и АНгел Грънчов поведоха тима нагоре.

Ключова роля за успехите, разбира се, имат и двамата най-класни чужденци в родното първенство. Вратарят Райс М’Боли е от световна класа и постоянството му го доказва. Жуниор Мораеш ппък разцъфна съвсем след напускането на Янис Зику и сега бразилецът повишава цената си от мач на мач.

Впрочем Мораеш и Иван Стоянов от Лудогорец днес ще спорят и за голмайсторския приз. Двамата нападатели са с равен брой голове.

Ще понесе ли “Лудогорец Арена” важния мач, предстои да разберем. Полиция и жандармерия са на крак, осветлението ще бъде тествано за първи път в официален мач, а капацитетът ще бъде изпълнен. Стадионът беше пълен и при откриването му на мача с Левски, но сегашният сблъсък определено е много по-различен.

Около мачът се завъртя и ТВ сага. Валентин Михов опита, а и успя да извие ръцете на БНТ. Поради забавено плащане държавната телевизия изгуби правото да излъчи срещата за сметка на ТВ7. Скандалите около правата в българския футбол ще продължат, но на фона на битката за титлата остават периферни.

Вероятни състави:

Лудогорец: Голубович, Шоко, Барт, Гулдан, Минев, Дяков, Генчев, Иванов, Стоянов, Марселиньо, Гъргоров

ЦСКА: М’Боли, Попов, Грънчов, Крачунов, Бандаловски, Дюлгеров, Янчев, Присо, Галчев, Паун, Мораеш