Черно море и Пирин с драматичен хикс във

3735

Черно море и Пирин (Благоевград) врътнаха драматичен хикс на “Тича” в среща от 28-ия кръг на “А” група. Двата отбора завършиха 1:1, като и двете попадения паднаха в последните минути на мача.БЛИЦ.СПОРТ

Гостите излязоха напред в резултата в 85-ата минута, когато точен бе Благов. Минута преди това домакините останаха с 10 човека, след като Марк Клок бе изгонен за втори жълт картон. В последната минута на даденото от съдията 4-минутно продължение, Матиа Курьор изравни и донесе точката за своя отбор.

Началните минути на двубоя бяха динамични и играчите на двата отбора си размениха по няколко бързи атаки. Първата добра възможност за гол бе в 7-ата минута, когато се създаде суматоха в наказателното поле на гостите, но Романов и Илиев не съумяха да отправят точни изстрели.

В 12-ата минута Александър Башлиев от Пирин бе изведен на добра стрелкова позиция, но силният му шут бе отразен с вещина от Китанов.

В 29-ата минута бърза атака на Черно море завърши със мощен удар на Бакари, но Красимир Костов изби в корнер, след който не последва опасност. До края на първата част играта се водеше предимно в центъра на терена и головите положения липсваха.

В началото на второто полувреме “моряците” опитаха да натиснат “орлетата” и организираха няколко бързи атаки по посока вратата на Костов. В 63-ата минута Пламен Николов засече с глава центриране от корнер, но топката беше избита от защитник от самата голлиния. В ответната атака Пирин също можеше да отбележи, но Карапетров вместо да стреля от ъгъла на малки пеналт, предпочете да търси пас към свой съотборник и сгреши.

В 84-ата Черно море остана с 10 човека, след като Марк Клок получи втори жълт картон за фаул срещу Попев и бе изгонен. Само минута по-късно Пирин излезе напред в резултата чрез Благов, който се възползва от грешка в отбраната на “моряците” и от удобна позиция реализира.

В последната минута на даденото 4-минутно продължение от Георги Давидов, Матиа Курьор изравни и донесе точката за своя отбор.

Черно море продължава да няма победа в “А” група от 28 ноември, когато спечели визитата си на Локомотив (Пловдив). Тимът има 5 равенства и 4 загуби в последните си 9 мача и заема пета позиция във временното класиране с актив от 29 точки. Пирин е на осмо място с 18 пункта.

ЧЕРНО МОРЕ – ПИРИН 1:1
0:1 Благов (85), 1:1 Курьор (90+4)

Срещата по минути:

svirkata.jpg Начало на мача.
6 – Удар на Романов с глава, но топката попада право в ръцете на Костов.
7 – Добра възможност за Черно море, но Романов и Георги Илиев не съумяха да отправят точни изстрели.
12 – Китанов отрази силен шут на Башлиев.
29 – Добра атака на Черно море завърши с удар от дистанция на Бакари. Красимир Костов обаче се намеси добре и изби.
45+2 – Край на първата част!
————————————

46- Начало на второто полувреме
52 – Мощен шут от въздуха на Еуженио, но топката минава над вратата.
63 – Николов стреля с глава, но топката е избита от голлинията.
67 – Възможност за Черно море, но Краси Костов излиза и избива топката, която Бакари можеше да овладее в предни позиции.
70 –  Курьор отправи удар с глава, но топката минава над напречната греда.
84 –Втори жълт картон и съответно червен Марк Клок получава втори жълт картон и е изгонен.
85 –  ГОООЛ ЗА ПИРИН! Благов открива резултата с първото си попадения в “А” група! 
90+4  ГОООЛ ЗА ЧЕРНО МОРЕ! Курьор изравнява в последната минута!
КРАЙ НА МАЧА! 

 

Черно море: 33.Георги Китанов, 4.Михаил Венков, 55.Борислав Стойчев jalt.jpg, 22.Пламен Николов, 70.Педро Еуженио, 8.Стенио jalt.jpg, 21.Георги Илиев jalt.jpg, 10.Марк КлокВтори жълт картон и съответно червен, 19.Матиа Курьор , 9.Бакари (73 smqna.jpg Йосков), 73.Владислав Романов (63 smqna.jpg Георгиев)
Резерви: 40.Александър Чанович, 15.Траян Траянов, 7.Мартин Костадинов, 3.Даниел Георгиев, 84.Тодор Паланков, 77.Андреас Васев, 98.Валентин Йосков
Треньор: Н. Спасов

 

Пирин: 76.Красимир Костов, 18.Юлиан Попев jalt.jpg, 14.Стилиян Николов, 21.Александър Башлиев, 3.Румен Сандев (52 smqna.jpg Сандански), 5.Александър Дюлгеров, 6.Костадин Дяков, 9.Тодор Траянов (60 smqna.jpg Тасев), 17.Илия Карапетров (71 smqna.jpg Благов ), 9.Даниел Младенов, 10.Мартин Тошев
Резерви: 12.Веселин Ганев, 33.Емил Виячки, 20.Янко Сандански, 11.Маркиньос, 15.Димитър Благов, 16.Венцислав Бенгюзов, 7.Тони Тасев
Треньор: Н. Шенсой

Стадион: “Тича”
Съдия: Георги Дaвидов

Жълт картон: Стойчев, Стенио, Георги Илиев, Клок (ЧМ); Попев (П)
Червен картон: Марк Клок