Преглед на водещите новини в спортния печат

1988Гонзо на среща с директор в Черно море, е водещият материал на “Меридиан мач”
Спортният директор на Левски Георги Иванов се срещна с шеф в Черно море, след като „сините” смачкаха с 3:0 Ботев на „Герена”. Ден след победата Гонзо беше на „Тича” и изгледа от трибуните „хикса” на „моряците” с Пирин (Благоевград). Той направи това в компанията на изпълнителния директор на Черно море Марин Маринов. Двамата бяха един до друг, като не бяха в официалната ложа, а встрани от нея. Това е доста странно, защото обикновено Гонзо винаги е във ВИП ложата, когато е на „Тича”. От варненския клуб не разкриват каква е причината за визитата на Георги Иванов, но на стадиона моментално се появиха два най-вероятни варианта. Основният е свързан с евентуално завръщане на Гонзо в Черно море. Другият – нещо около трансфер, който двата клуба готвят. Разбира се, не е изключено визитата на „синия” директор да няма нищо общо с предходните варианти. Припомняме, че Георги Иванов беше старши треньор на Черно море за около година и половина, а си тръгна от „Тича” по собствено желание, след като получи оферта от Левски.
По-скъпи билети за Берое, е друго заглавие от страниците на вестника
Ръководството на ЦСКА обмисля да увеличи цените на билетите за реванша с Берое от полуфиналите на Купата на България. Както е известно, ден след успеха с 2:0 под Аязмото, от „Армията” заявиха на официалния си сайт, че пропуските за 20 април ще бъдат на цена от 1 лев, като това е реверанс към феновете, които не спират да подкрепят отбора. След огромния интерес към пропуските шефовете на ЦСКА са преценили, че могат да вдигнат цените за един или дори два от секторите. Ценните хартийки ще бъдат пуснати в продажба от утре. Идеята на ръководството на 31 -кратните шампиони ядоса част от феновете на „червените”, които разпалено спореха на „Армията” вчера. Както е известно, капацитетът на стадиона в момента е за 14 400 души. Каквито и обаче да са цените, е сигурно че стадионът в Борисовата градина ще се пука по шевовете след седмица.
Лудогорец атакува Черно море с “нов”, разкрива още изданието
Лудогорец се уреди с ново попълнение в средата на април. Става дума за холандското крило на „орлите” Върджил Мисиджан. 22-годишният бързак лекуваше контузия от октомври насам, като заради объркване на неговото лечение връщането му на терена се отложи от януари за април. Вюра се прибра в Разград преди две седмици и започна да се готви усилено за своето завръщане. Първоначално се очакваше той да е на линия за домакинството на Монтана, което е веднага след дербито с Левски, но крилото е изненадал всички, като вече е напълно готов за игра и дори ще попадне в групата за петъчния мач с Черно море. Това е отлична новина за треньора Георги Дерменджиев. Освен Мисиджан, на терена може да се завърне и Сисиньо, за което също информирахме. В момента титулярни крила на „орлите” са Вандерсон и Джонатан Кафу, които реално нямаха алтернатива през пролетта. При гостуването на Пирин (3:1) от първата минута игра Джоди Лукоки, тъй като Вандерсон бе наказан. Във всички други срещи обаче Дерменджиев залагаше на двамата бразилци по фланговете.

Билетите по левче проблем за ЦСКА, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Проблеми в ЦСКА докараха билетите по левче за реванша с Берое след седмица. В еуфорията от успеха под Аязмото “червените” обявиха символичния вход в знак на благодарност към агитката. Синдикът и ръководството обаче се стреснаха, че при тази цена клубът ще бъде на загуба от полуфинала за Купата и това може да бъде разтълкувано от съда като нарушаване на правата на кредиторите. Вчера от “Армията” проведоха консултация с куп юристи. Днес среща между синдик Дора Милева, изпълнителния директор Александър Тодоров и спонсора Гриша Ганчев трябва да реши окончателно цената на билетите. Не е изключено да се стигне и до писмено обръщение към съда за становище. “Червените” нямат много време, тъй като по програмата 12 000 билета трябва да бъдат пуснати утре. Интересът към реванша ЦСКА – Берое е невероятен.
В Левски дават газ за сектор “А”, четем още във вестника
Новият сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов” е тема №1 в Левски. В “Подуяне” всеки пита и се интересува как вървят ремонтните дейности по трибуната. Дори в съблекалнята на първия отбор не се говори за мачове и победата над Ботев (0:3). “Герена” е потънал в прахоляци, където текат довършителните ремонтни дейности по трибуната. Както стана ясно, сектор “А” ще бъде пуснат в експлоатация на 23 април, когато е мачът с Лудогорец. Точно 10 дни остават на работниците да приведат трибуната в перфектен вид, за да приеме шампионите. Очакванията са за сблъсъка с тима от Разград секторът да се напълни. Притежателите на абонаментни карти вече могат да си купят билети за новата ложа, а от 18-и (понеделник) ще бъдат пуснати в свободна продажба. Цените са по 20, 23 и 25 лева в зависимост от мястото.
Иначе съсобственикът на Левски и отговорник за сектор “А” Иво Тонев не пропуска ден да види трибуната. Началникът оглежда внимателно всеки един детайл, тъй като иска секторът да блести на откриването. На стадиона се работи от сутрин до вечер, за да може трибуната да бъде доколкото е възможно завършена. Засега секторът ще е без козирка, като в момента се прави двуметрова такава за местата пред ВИП боксовете. “Сините” фенове ще трябва да изчакат минимум пет месеца, за да видят новото съоръжение с козирка. На “Герена” обаче са взели още едно решение, което може би няма да се хареса на голяма част от привържениците. Символа, свързващ новия и стария сектор “А” – кулата с часовника, няма да го има. Главният архитект на проекта Иво Панталеев обяви, че кулата ще бъде запазена. При взривяването на сектор “А” през февруари 2013 година тя остана непокътната, но по-късно бе демонтирана. Причината е, че при опита да бъде запазена здрава, след като бяха изчистени останките и се започна да се копае за основите на сектора, е счупена на няколко парчета. След това е взето решение, че няма нужда да се прави опит да се възстанови и така със сигурност кулата няма да я има.
Национали искат да бягат от Лудогорец, е друго заглавие на “7 дни спорт”
Първите недоволни футболисти на Лудогорец вече се появиха. Младежките национали Цветелин Чунчуков и Александър Василев вече обмислят къде да продължат кариерите си, научи “7 дни спорт”. Двамата футболисти не попадат в плановете на треньорския щаб на първия тим, независимо че в началото на сезона бяха използвани в двубои от “А” група.
Пред близки и колеги Василев е споделил, че има желание да разтрогне договора си с шампионите, тъй като в момента не търпи никакво развитие. Фланговият футболист получи страхотни похвали в началото на сезона, когато дори вкара и гол на Пирин. От октомври 2015 г. насам обаче той не е играл за първия състав. Всичко се случи заради нежеланието му да започва в мачовете и да бъде сменян в 15-ата минута без причина. Според източници на “7 дни спорт” Василев е отказал други две предложения от елитни тимове през миналото лято само за да се присъедини към шампионите.
Същото важи и за Цветелин Чунчуков, който може да се “похвали” с общо 154 минути за първия тим в “А” група. Нападателят пристигна от Ботев след впечатляващ сезон за пловдивчани, но в Разград не може да хване ръка заради Клаудиу Кешеру. Очаква се през лятото да има разговори, след като играчите имат желание да си намерят тимове, в които да играят редовно.

Левски чака близо 200 бона от Лудогорец, е водещият материал на “Тема Спорт”
Левски ще отчете рекорден приход от билети за последните години в двубоя с Лудогорец на 23 aприл. Тогава ще бъде отворен новият сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”. Именно трибуната за 6 хиляди души ще генерира най-много приходи – около 140 бона. Очаква се постъпленията на клуба от срещата да бъдат близо 200 хиляди лева. Билетите за сектор “А” са на цени от 25, 23 и 20 лева, но се очаква да бъдат продадени и доста пакетни талони за по 80, 70 и 60 лева, които ще важат и за останалите три домакинства. Пропуските за трите ложи са по 90 и 70 лева. Ще бъдат пуснати в продажба и местата, обособени за медиите. 16-те скай бокса се търгуват между 4500 и 6000 лева в пакет за четирите домакинства до края на сезона. От предварителната продажба в момента могат да се възползват картодържателите, а останалите талони се пускат на 18 април. В сектор “Б” ще се влиза срещу 7 лева, а в сектор “В” срещу 12 лева.
Лудогорец се подсилва с нов треньор за ШЛ, разкрива още изданието
Лудогорец почти сигурно ще се подсили с нов треньор преди атаката на груповата фаза на Шампионска лига, разбра „Тема Спорт”. В екипа на Георги Дерменджиев се очаква да влезе кондиционен специалист. Това трябва да стане дни преди старта на лятната подготовка. Разградчани ще се съберат за новия сезон около 13 юни. Първият им мач от втория квалификационен кръг на най-комерсиалния клубен турнир, в случай че не стане изненада и изпуснат титлата, е на 12 или 13 юли. В момента ръководството работи усилено както по лятната селекция, така и по привличането на специалист, който да отговаря за физическата подготовка на отбора. В настоящия щаб на Георги Дерменджиев има двама кондиционни треньори – Серхио Марти и Хавиер Кастильо. Те дойдоха в клуба в първите месеци на 2014 година и бяха промотирани от ръководството като изключително големи специалисти в областта. За този период обаче испанците претърпяха няколко провала, заради което първо бившият треньор Стойчо Стоев ги изолира от тренировките, а след това този ход бе приложен и от Георги Дерменджиев. Припомняме, че именно испанците имаха задачата да подготвят Лудогорец преди началото на настоящия сезон. Екстреньорът Бруно Рибейро бе дал пълна свобода на двамата, но Марти и Кастильо тотално се провалиха и това бе една от причините за фиаското срещу Милсами в Европа и изключително слабия старт на кампанията. Сгрешената подготовка наложи наследникът на Рибейро Едуард Ераносян, а след това и Георги Дерменджиев да работят усилено върху подобряването на физическото състояние на футболистите в хода на сезона. Аспект от играта, който традиционно е бил сред най-силните на Лудогорец. Още в края на миналия си престой Георги Дерменджиев поиска в щаба му да влезе нов кондиционен специалист. Тогава към екипа в последните дни на май се присъедини сърбинът Владимир Чепзанович. Престоят на юношата на Цьрвена звезда обаче се оказа твърде кратък, макар да подписа договор за три години. Той си тръгна от клуба, след като Георги Дерменджиев бе уволнен от треньорския пост. Очаква се от ръководството да освободят Кастильо и Марти, които имат контракти за още една година, а на тяхно място да бъде взет друг кондиционен треньор.
Литекс чака €250 000 от Касъмпаша за Попов, е друго заглавие от страниците на “Тема Спорт”
Литекс очаква go края на месеца втория транш от трансфера на Страхил Попов в Касъмпаша, разбра „Тема Спорт”. Сумата, която трябва да постъпи в касата на ловчанлии, е 250 хиляди евро. Толкова вече са влезли малко след сделката в средата на януари. Така тимът от турския елит ще се издължи изцяло на “оранжевите”. За около 1,5 милиона евро пък бе продаден колумбиецът Данило Морено Асприля на Ал Аин (ОАЕ). В същото време стана ясно, че старши треньорът на “оранжевите” Любослав Пенев ще може да разчита на всички чужденци за реванша с Монтана от полуфиналите за Купата. В първия двубой на „Огоста” игра само Арсенио Нунеш. Централният защитник Рафа Перес и нападателят Бьорн Йонсен бяха наказани за купата заради прекратения мач с Левски в “А” група. Сега обаче те ще са на линия за двубоя на 21 април (20:00 часа). Диого Виана пък ще изтърпи в събота при домакинството на Созопол последния си мач наказание от трите получени за червения картон срещу Септември (Симитли). Сред 11-те се очаква да се завърнат и двама от контузените. Това са вратарят Винисиус Баривиейра и крилото Густаво Кулма. Бразилският страж няма записан двубой през пролетта, а колумбийското крило е аут от около седмица заради травма, получена на тренировка.
Именно наличието на въпросните играчи за реванша с Монтана дава надежда на Любослав Пенев, че двата гола пасив ще бъдат наваксани.