Монтана изпусна Ботев в Пловдив

3773

Ботев и Монтана направиха зрелищно равенство 2:2 на “Коматево” в среща от 30-ия кръг на “А” група. Гостите са отборът, който може да съжалява за изпуснатите 3 точки, тъй като водеше  в резултата  до самия край, но фамозен гол на Тодор Неделев в 90+2 минута ги лиши от успеха.БЛИЦ.СПОРТ

Преди това Лъчезар Балтанов даде преднина за “канарчетата” в 29-ата минута, но с голове на Мичев и Георгиев тимът на Емил Велев стигна до обрат през втората част, който в крайна сметка не им донесе така желания успех.

Началните минути на срещата бяха сравнително равностойни. Играчите на двата отбора се вкопчиха в здрава битка в центъра на терена и трудно стигаха до голови положения.

Домакините излязоха напред в резултата в 29-ата минута, когато осъществиха първата си добра атака в мача. Лазар Марин напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле. Топката рикошира в защитник на Монтана и попадна в Лъчезар Балтанов, който с плътен шут с десния крак откри резултата.

В 40-ата минута Тодор Неделев пропусна да изравни, след като стреля от пряк свободен удар, но топката се отби в напречната греда на вратата, пазена от Христо Иванов, и излезе в аут.

През втората част гостите излязоха напълно преобразени и още в самото начало можеха да изравнят, но удар на Иван Минчев мина покрай вратата на Виктор Голас. Добрата игра на тима на Емил Велев даде резултат в 61-ата минута, когато Владимир Мичев изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на стража на домакините срещу Петър Атанасов. Само шест минути по-късно Монтана нанесе своя втори удар. Иван Минчев  центрира от корнер и Асен Георгиев с глава даде преднина за гостите.

Точно, когато тимът на Монтана се виждаше краен победител, на сцената излезе Тодор Неделев. Юношата на “канарчетата” отбеляза гол-шедьовър в 90+2 минута и донесе точката за своя отбор.

Във временното класиране Ботев заема шесто място с актив от 29 точки. Монтана вече е осми с 18 пункта, колкото има и Пирин, но “орлетата” са с мач по-малко.

БОТЕВ – МОНТАНА 2:2
1:0 Балтанов (29), 1:1 Мичев (61-д), 1:2 Георгиев (67), 2:2 Неделев (90+2)

Срещата по минути:

1 – svirkata.jpg Начало на мача.
4 – Наско Милев от Ботев стреля от дистанция, но топката излиза в аут.
25 – Удар на Неделев от дистанция, но топката минава встрани от вратата.
29 –  Гол за Ботев! Лъчезар Балтанов остана непокрит в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл открива.
40 – Греда за Ботев! Тодор Неделев изпълни пряк свободен удар, но топката се отби в напречната греда и излезе в аут.
45+3 – Край на първата част!
————————————
46 – Начало на второто полувреме!
49 – Пропуск за Монтана! Иван Минчев стреля от добра позиция, но топката мина покрай вратата на Голас.
51 – Мичев стреля след изпълнение на непряк свободен удар, но топката се отби в тяло на футболист и попадна в ръцете на Голас.
61 –  Гол за Монтана! Иван Мичев е точен за дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Голас.
67 –  Гол за Монтана! Асен Георгиев вкарва втори гол за гостите!
79 – Слабо центриране на Тодор Неделев, Христо Иванов улови без проблеми.
86 – Юсеин стреля от дистанция, но стражът на Монтана улавя.
90+2 –  Гол за Ботев! Тодор Неделев изравнява с шут от въздуха!
90+4 – Край на мача!

 

Ботев: 1.Виктор Голас jalt.jpg, 28.Филип Филипов jalt.jpg, 4.Игор Ощипко (83 smqna.jpg Терзиев), 11.Йордан Христов jalt.jpg, 24.Лазар Марин (77 smqna.jpg Златков), 17.Лъчезар Балтанов , 88.Милен Гамаков (70 smqna.jpg Камберов), 20.Серкан Юсеин, 8.Тодор Неделев jalt.jpg, 45.Наско Милев, 23.Грегъри Нелсън jalt.jpg
Резерви: 21.Мартин Димитров, 18.Радослав Терзиев, 6.Даниел Златков, 18.Радослав Апостолов, 19.Борис Тютюков, 9.Емил Камберов, 91.Рихави Кифуети
Треньор: Николай Костов

Монтана: 1.Христо Иванов, 3.Иван Михов, 6.Христофор Хубчев, 5.Асен Георгиев , 13.Раиф Мурадов, 24.Оливие Боне, 8.Иван Минчев, 10.Иван Стоянов. 16.Владимир Мичев  ( 62 smqna.jpg Коконов), 22.Сергей Георгиев (77 smqna.jpg Пашов), 20.Петър Атанасов jalt.jpg
Резерви: 33.Ивайло Василев, 17.Георги Пашов, 4.Набил Еженави, 25.Станислав Генчев, 7.Иван Коконов, 19.Цветан Варсанов, 9.Атанас Илиев
Треньор: Емил Велев

Стадион: “Коматево”
Съдия: Петър Доровски