Черноморец завърши сезона на четвърто място

“Акулите” победиха Монтана с 4:2 като гости

Черноморец победи Монтана с 4:2 като гост в мач от последния, 30-ти кръг на “А” група. Срещата се игра на стадион “Огоста”.gol.bg

Силен мач за бургазлии изигра Преислав Йорданов, който откри резултата в самото начало, след това удари греда и записа асистенция при гола на Шаешу.

Домакините намалиха резултата след почивката чрез Воденичаров, но Николов сложи точка на спора, а след това за бургазлии се разписа и Христов. В добавеното време на срещата Димитър Красимиров Илиев направи загубата на домакините по-почетна.

Сблъсъкът стартира вихрено за “акулите”, които откриха резултата още във втората минута, когато Мелконян центрира прекрасно и Преслав Йорданов засече с глава, откривайки резултата.

След четвърт час игра Йорданов можеше да удои преднината на гостите, но ударът му с глава разтресе напречната греда на домакините след точното центриране на Дяков по десния фланг. Бургазлии продължава да налагат свиреп натиск и в първите минути се чувстваха изцяло в свои води.

Малко след това най-добрият футболист на терена Преслав Йорданов отново показа класата си, като този път той записа асистенция на името си. Таранът се справи с лекота с централните защитници на Монтана, не се полакоми и подаде към останалия непокрит Шаешу, който без проблеми вкара на празна врата.

Точно след половин час игра се стигна до феноменален удар с левия крак от воле на Георги Аврамов, но Стоян Колев бе застанал на правилното място и успя да боксира мощната тупалка на съперника.

Пет минути преди края на първата част Луис Едуардо изведе Димитър Илиев сам срещу Стоян Колев, но стражът на “акулите” отново се намеси блестящо и предотврати сигурно попадение във вратата си.

Десетина минути след почивката Монтана намали пасива си, след като Даниел Гаджев центрира отдясно към влезлия като резерва Воденичаров, който си пое топката прекрасно и майсторски матира изигралия страхотен мач врагар на гостите Стоян Колев.

В 63-тата минута обаче интригата приключи. Вратарят на домакините Ивайло Яначков изби топката около границата на наказателното поле, но според страничния съдия стражът е играл с ръка извън пеналта, заради което футболистът на Монтана получи директен червен картон.

При изпълнението на непрекия свободен удар Венци Христов чукна топката към Николай Николов, който отбеляза трети гол за гостите след свиреп изстрел.

Пет минути преди края на редовното време Боли се озова в наказателното поле на Монтана и подаде към непокрития Венци Христов, който с точен удар в горния ляв ъгъл вкара четвърти гол за Черноморец. В добавеното време на срещата Димитър Красимиров Илиев вкара втори, почетен гол за Монтана.

До края на се случи почти нищо интересно и Черноморец се бетонира на четвъртото място в “А” група с актив от точно 60 точки. Монтана остана на 11-та позиция с 31 пункта.