Локо търси реванш в Битката за Пловдив

3816Локомотив приема градския съперник Ботев на “Лаута” от 17,30 ч. в 102-ото издание в “А” група на дербито, познато като Битката за Пловдив. При успех воденият от треньора Илиан Илиев тим ще изравни баланса от победи и загуби в мачовете с Ботев. SPORTAL.BG

До този момент 36 пъти успехът е бил на страната на Локо, 28 мача са завършвали наравно, а в 37 случая са ликували футболистите на Ботев.
Това не е единствената мотивация за Локо. “Смърфовете” ще търсят реванш за загубата с 0:1 на “Коматево” в последното издание на дербито. Илиан Илиев няма да може да разчита единствено на наказания вратар Ел Харуби, който в последно време не е убедителен.

Под рамката ще застане Александър Витанов, който е амбициран да се докаже. В отбрана ще действат опитните Крум Стоянов, Александър Тунчев, Иван Иванов и Пламен Крумов. В халфовата линия ще играят Ванчо Траянов и Мартин Райнов. Отляво ще е футболистът до 21 години Димитър Велковски, а он.тдясно – Пауло Телеш. В атака ще се разчита на головата машина Мартин Камбуров и на Дани Кики. В случай, че мачът поеме в лоша посока, Илиев ще може да разчита на резерви, чиито имена звучат респектиращо – Емил Гъргоров, Кирил Котев, Бирсент Карагерен и Стефан Велев.

Ботев излиза с млад състав, но треньорът Николай Костов е оптимист и вярва, че с повече дух и раздаване, отборът му може да постигне положителен резултат. На вратата ще застане 20-годишният Мартин Димитров,  а пред него ще се разположат бранителите Даниел Златков и Радослав Терзиев. По фланговете ще действат Йордан Христов и Филип Филипов, а в средата на терена ще се разчита на Лъчезар Балтанов и Серкан Юсеин. Атаката ще води Рихави Кифуети в компанията на Наско Милев. По фланговете ще нападат Лазар Марин и Тодор Неделев.

При победа Ботев ще изпревари Локо в класирането и ще се настани на петото място.

Вероятни състави:

Локомотив: Витанов, Крумов, Иванов, Тунчев, Стоянов, Райнов, Траянов, Телеш, Кики, Велковски, Камбуров.

Ботев: Димитров, Филипов, Терзиев, Златков, Христов, Юсеин, Балтанов, Марин, Милев, Неделев, Кифуети.