Кой ще направи последната крачка към заветния финал?

3879Кой измежду Байерн (Мюнхен) и Атлетико Мадрид ще направи последната крачка към заветния финал в Шампионската лига? Това е въпросът, чийто отговор ще стане ясен довечера. Двата тима излизат на “Алианц Арена” в среща реванш от 1/2-финалната фаза на надпреварата. Испанският тим взе минимална преднина от 1:0 след първата среща и ще има леко предимство в мача, но и “баварците” имат немалки шансове, а и това, че играят пред собствена публика също може да помогне на немския шампион.SPORTALBG

Байерн ще опита да спре негативната си серия срещу испански отбори на 1/2-финал в Шампионската лига. Германският тим отпадна първо от Реал Мадрид през сезон 2013/14, а през миналата кампания бе отстранен на същата фаза от Барселона. Сега жребият отреди “баварците” да срещнат третият от испанските грандове в лицето на Атлетико Мадрид.

От друга страна, германският шампион има доста положителен баланс срещу отбори от Испания на фаза 1/2-финал в лигата на шампионите. Отборът е записал 7 успеха срещу само 3 отпадания от подобни съперници. Байерн също така може да се похвали с доста добри показатели в елиминации, когато губи първия мач с 0:1. В 5 от 7 случая “баварците” успяват да превъзмогнат загубата в първия мач и да обърнат нещата в своя полза.

Атлетико пък играе петия си полуфинал в Шампионската лига. Досега отборът два пъти продължава напред и два пъти отпада на тази фаза на турнира. Тимът обаче е доста успешен, когато се изправя срещу германски съперници на елиминации в евротурнирите. “Дюшекчиите” могат да се похвалят с 10 победи и само 4 отпадания от тимове от Бундеслигата. Мадридчани също така са спечелили последните си 6 подобни сблъсъци.

При успех с 1:0 в първия мач, “дюшекчиите” също могат да се похвалят с добри статистически показатели. В 6 от случаите испанците продължават напред, а едва 3 пъти отпадат. И в този слуай обаче отборът показва добра форма, като има 3 успеха в последните си три подобни сблъсъка.

Треньорът на Байерн Джосеп Гуардиола не може да използва в този мач контузените Ариен Робен и Холгер Бадщубер. добрата новина за наставника е, че Франк Рибери поднови тренировки и най-вероятно ще може да играе в мача довечера.

Диего Симеоне пък не може да използва в този мач единствено Тиаго. Опитният бранител Диего Годин остава под въпрос, но е по-вероятно да се появи в игра на “Алианц Арена” довечера.

Шампионска лига, 1/2-финал, реванш:

БАЙЕРН (МЮНХЕН) – АТЛЕТИКО МАДРИД (в първия мач 0:1)

Вероятни състави:

БАЙЕРН: Нойер, Лаам, Мартинес, Боатенг, Алаба, Алонсо, Видал, Коща, Рибери, Мюлер, Левандовски

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Хименес, Годин, Луиш, Саул, Габи, Аугусто, Коке, Гризман, Торес

Стадион: “Алианц Арена”, Мюнхен
Съдия: Джунейт Чакър (Турция)
Начало: 21:45 часа