Славия приема Ботев с мисълта за Европа

3916

Славия приема Ботев (Пловдив) в мач от 32 кръг на „А“ група с целта да спечели първи домакински успех под ръководството на Александър Тарханов. До момента начело с руския специалист „белите“ не го направиха от 4 опита – стигнаха само до три нулеви равенства с Черно море, Берое и Левски, които бяха последвани от 1:2 срещу Пирин. За последно Славия би у дома на 7 декември, когато отнесе с 3:0 Локомотив (Пловдив).БЛИЦ.СПОРТ

Днес успехът срещу Ботев, е задължителен, за да може „белите“ да запазят шансове да изместят Берое от тройката и да си осигурят квота за Лига Европа, без да чакат финала за Купата на България между ЦСКА и Монтана.

Очаква се Тарханов да не направи никакви промени в състава, който направи 1:1 с Берое в Стара Загора. На вратата отново ще е Георги Петков, а пред него карето в защита ще от Панов, Велков, Пиргов и Омар. В центъра на халфовата линия ще са Емил Мартинов и националът Янис Карабельов, а по крилата ще са Емил Стоев и Георги Йомов. На върха на атаката ще е Ивайло Димитров, а играта ще трябва да връзва Борислав Балджийски. Последният се разписа в предишните два мача на тима срещу Пирин и Берое.

В състава на Ботев след изтърпяно наказание се завръща Лъчезар Балтанов. Очаква се той да започне като титуляр. Въпреки че на практика не се борят за нищо, „жълто-черните“ ще опитат да зарадват феновете си победа на „Овча Купел“.

Славия – Ботев (Пловдив)

Днес от 17:30 часа
по Диема Спорт
Съдия: Станислав Ставров

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Славия: Г. Петков, Омар, Велков, Панов, Пиргов, Карабельов, Мартинов, Стоев, Йомов, Балджийски, Ив. Димитров
Контузени: Сердеров, Р. Василев
Наказани: няма

Ботев (Пловдив): Голас, Ф. Филипов, Р. Терзиев, Златков, Й. Христов, Юсеин, Старокин, Неделев, Марин, Балтанов, Милев
Контузени: няма
Наказани: няма

Баланс: 115 мача, 46 победи за Славия, 24 равенства, 45 победи за Ботев (Пловдив), г.р. 176:175 за Славия