Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:cocus-spotr.net


ЦСКА по пътя на Литекс, пише на първа страница вестник „7 дни спорт” . ЦСКА тръгва по пътя на Литекс. Собствениците от „Титан” решиха да спрат окончателно кранчето на Армията, след като червените изпуснаха титлата при осем точки преднина. Пернишките босове драстично ще намалят парите за заплати. Голяма част от футболистите ще бъдат продадени и освободени. Добри пари могат да се изкарат най-вече от Мораеш и Бандаловски. Някои от чужденците си тръгват – Мболи, Адемар, Томас и Паун.
Няма да има пари и за селекция. Най-много да се дадат минимални суми за свободни агенти. Стойчо Младенов няма избор и ще налага младите в отбора, които драпаха за титлата тази пролет.
Започнаха да бягат от Ловеч, добавя на водещата страница изданието. Петима футболисти напуснаха Литекс още първия ден след като Гриша Ганчев обяви, че спира да финансира отбора. Това са Христо Янев, Сандриньо, Светослав Тодоров, Небойша Йеленкович и Момчил Цветанов, чиито договори изтичат. Останалите опитни футболисти на оранжевите пък се очаква да попаднат в трансферната листа и да бъдат разпродадени. Французите Итуа и Жос си заминаха за франция след последната тренировка и не е сигурно, че ще се върнат в Литекс.

Чистка в ЦСКА, пише на първа страница вестник „Меридиан Мач” . Метлата в ЦСКА се развъртя по-малко от 24 часа след като отборът загуби титлата в Разград. Десетина от настоящите играчи си тръгват. a men между Димитър Борисов и Стойчо Младенов се реши, че и бюджетът на клуба ще бъде орязан. Слуховете, че треньорът на тима е готов да хвърли бялата кърпа, се оказаха силно преувеличени. Засега той ще продължи да работи за доброто на най-титулувания роден отбор. Единствените различия, които Борисов и Стойчо са имали на вчерашната среща, са били за лятната селекция. Собствениците искат само свободни агенти, докато треньорът желае класни попълнения, за които трябва да се плаща.

Чистка и много нови в ЦСКА, е заглавието на вестник „Тема спорт”. След изпусната титла, около бъдещето на ЦСКА се появиха много противоречиви информации. Истината е следната. Стойчо Младенов остава начело на отбора, а “Титан” ще продължи да осигурява финансирането. През новия сезон обаче тимът ще има коренно различен облик, защото поне 12 orr настоящите играчи ще се разделят с ЦСКА, а още толкова се очаква да дойдат като нови попълнения. Поне такива са плановете на Младенов и собствениците на клуба. Вчера Стойчо Младенов се срещна с Димитър Борисов и му даде списък с ненужните футболисти. Двамата коментираха и лятната селекция. Първото име в нея може да бъде Христо Янев, който днес ще преговаря за завръщането си на “Армията”. Мораес пък е заявил на ръководството, че иска да остане, ако бъде направена добра селекция. Ако искат да задържат М Боли червените ще трябва да платят 450 000 евро на Криля Советов.