Дерменджиев: Пуснахме Марселиньо в Бразилия, не е почивал две години

3922

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев каза след загубата с 1:2 от Локомотив (Пловдив), че футболистите трябва психически да се разтоварят. Спецът съобщи също така, че наказаният Марселиньо е освободен да се прибере до Бразилия, за да почине малко.БЛИЦ.СПОРТ

„Получихме два гола за много кратко време. Никой отбор не е застрахован да загуби мач. Футболистите искаха да не загубят този мач. Доволен съм от това, което показаха футболистите в мача срещу Локомотив Пловдив. Футболът е игра на голове. Аз исках да остана с трима защитници и за това смених Минев. Върджил се включи добре и направи добри атаки, но все още не може да играе цял мач. Кешеру имаше две или три ситуации, в които можеше да отбележи гол. Гредата бе изиграна перфектна като ситуация. Гредата обаче не прави гол. Трябва и шанс“, коментира Дерменджиев пред Диема Спорт 2.

„Марселиньо е в Бразилия. Не е почивал доста време. Може би две години няма пауза, която да бъде разтоварен. Реших да се прибере със семейството си и да се прибере за лагера на националния отбор. Той има програма, по която се подготвя и няма да загуби форма“, добави треньорът на шампионите.

„Имаме специално изготвена програма преди началото на подготовката и участието ни в европейските клубни турнири. Не толкова физически, колкото психически футболистите трябва да бъдат разтоварени. Националният отбор винаги е бил над всичко за България. Футболистите трябва да имат възможност да починат“, каза още Георги Дерменджиев.