Локо се кани да прекъсне серията без загуба на Левски

3939

Левски приема Локомотив (Пловдив) в дерито на 33-ия кръг на “А” група от 20,30 ч. на “Георги Аспарухов” в двубой, който от протоколен, изведнъж се оказа ключов и за двата тима. Това стана благодарение на днешните гости, които в миналия кръг победиха лидера Лудогорец и оставиха живи надеждите на сините да се преборят за титлата, ако им върнати отнетите седем точки след изваждането на Литекс. Иначе Левски върви без загуба вече 11 мача поред и едва ли точно “Герена” е най-подходящото място, където на тази серия да бъде сложен край. В същото време Локо изведнъж се озова в позиция да измести Славия от четвъртото място и в случай, че ЦСКА спечели Купата на България, да играе в квалификациите за Лига Европа. SPORTAL.BG

Треньорът на Левски Стойчо Стоев за пореден път през сезона има проблеми със състава.  Той няма да може да разчита на контузения Сърджан Лукин, който е с контузия след мача с Лудогорец. Аут е и Максимилиан Кернер и така Стоев остана с един централен бранител в лицето на Александър Александров. Проблем е и травмата на Мики Орачев, който би могъл да замени капитана Веселин Минев на левия бек. В халфовата линия Стоев ще се колебае до последно между Георги КостадиновМехди Бурабия или Радослав Цонев. Очаква се по крилата да са Божидар Краев и Франсис Нар, а на върха на атаката Венци Христов.

Локо идва с повишено самочувствие след победата над шампиона Лудогорец, която обърка сметките на “орлите” и отложи празненствата за титлата с няколко дни. Пловдивчани са уверени, че могат да си тръгнат с нещо от “Герена”. Увереност в успех пък изрази собственикът на тима Христо Крушарски, който гледа нови попълнения в Аржентина. “Твърда двойка”, отсече бизнесменът, който е поставил за цел пред отбора да стигне до квалификациите за Лига Европа, като за целта Локо трябва да изпревари Славия в оставащите до края кръгове на шампионата.

Вероятни състави:

Левски: Йоргачевич, Прохазка, Ал. Александров, Минев, С. Александров, Г. Костадинов, Бурабия, Краев, Бедоя, Нар, В. Христов.

Локомотив: Ал. Витанов, Стоянов, Иванов, Тунчев, Вълчев, Траянов, Велев, Велковски, Гъргоров, Кики, Камбуров.