Ето какво се случи на срещата за Висшата лига

3941

Представители на няколко клуба се явиха днес на среща с хора от БФС, на която беше обсъждан новия формат на родното футболно първенство. След сбирката стана ясно, че пак ще има компромиси при лицензирането. Това обяви представителят на Левски Константин Баждеков, който обясни какво се е случило на срещата.БЛИЦ.СПОРТ

“Не мога да кажа категорично, но мисля, че срещата беше ползотворна дотолкова, че си изяснихме в някаква степен критерия и подхода, по който работи самата фирма. В сряда ще получим въпросник, който да попълним и да върнем. След като се обобщят резултатите, може да коментираме нещо по-конкретно”, каза Баждеков.

“Получи се дискусия, в която всеки, а и най-вече ние поставихме доста въпроси, които ни притесняват относно лицензирането и това дали ще се спазват за всички еднакви правила, и дали ще се спазват наредбите и законите или ще се правят компромиси. За съжаление се формира мнение, че компромиси ще има, но трябва да са разумни”, обясни финансовият директор на Левски и добави: „Въпросът за ЦСКА изобщо не е коментиран. Обсъждахме формата, за ЦСКА не е ставало дума.“

„Ние като клуб държим на добри условия на терените, а на стадионите да се осигуряват нормални условия за привържениците – за гостуващите най-вече, и да се спазват разпоредбите, които съществуват. Получихме уверение от БФС, че те ще пресктруктурират тяхната нормативна база. Бъдещият формат ще се определи от тези, които ще получат лиценз. Критериите трябва много да се завишат, за да има еднакви условия“, коментира още Баждеков.

„Големите проблеми ще са по два въпроса. От финансова гледна точка, ако се искат някакви безумни условия, ще компрометираме бъдещата форма на първенство и тя няма да издъжи до края. Заявили са участие 17 клуба. Съмнявам се, че всички ще издържат. Формат от 12-14 клуба е разумен според мен, стига да отговарят на условията”, каза още директорът в Левски.