Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Левски пада с 2:3, Лудогорец шампион“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
Локомотив (Пловдив) победи Левски с 3:2 в поройния дъжд на стадион „Георги Аспарухов“ и така връчи титлата на Лудогорец, който е недостижим на върха в класирането. Естествено, правим уточнението, че Спортният арбитраж в Лозана може да върне 7 точки на „сините”.
Левски поведе с 2:0 след голове на Венци Христов и Бедоя в рамките на 2 минути -16 и 17. Локомотив намали в началото на второто полувреме, когато Сашо Александров-Алвеша си вкара автогол с глава. Мартин Камбуров изравни за 2:2 след прецизен удар от границата на пеналта, а Карагерен довърши „сините” с гол в 89-ата минута.
„Синдикът Дора Милева: По-реално е ЦСКА да продължи в елита“, пише още изданието.
Синдикът на ЦСКА Дора Милева и представителят на сегашната власт Милко Георгиев се срещнаха вчера с представители на БФС и холандци от „Хиперкюб”, които правят проекта за Висшата лига. Идеята бе да се обсъдят промените с хора от ЦСКА, както и с други пратеници на определени клубове от „Б” група. В понеделник представители на клубовете от „А” група също имаха подобна визита. Синдикът на „червените” Дора Милева обяви, че най-важното за ЦСКА е настоящето дружество да бъде оздравено. Държавният наместник не пожела да разясни какво точно са обсъждали на срещата. Икономистът все пак изрази мнение, че е по-реално ЦСКА да играе през следващия сезон в елита, отколкото в „Б” група. „Срещата мина много добре. Оздравяване е най-добрият вариант за ЦСКА и вярвам, че това може да се случи. ЦСКА в „А” група, звучи по-реално, отколкото в „Б” група. Други варианти няма да коментирам, защото бързам. Доволна съм от проведения диалог с представителите на БФС”, коментира Милева. Тя явно визира подготвения от Васил Божков оздравителен план за 31-кратните шампиони. До края на месеца трябва да има яснота около окончателните задължения на „армейците”, след което ще бъдат обявени конкретните намерения на бизнесмена.
Иначе на вчерашната среща присъстваха още Емил Костадинов, Павел Колев, Антон Попов и Неделчо Михайлов като представители на БФС, както и Станислав Петров от Добруджа, Даниел Костадинов от Локо (ГО), Методи Стойнев от Септември (Симитли) и Георги Костадинов от Пирин (Разлог). Всички се обединиха около мнението, че ЦСКА трябва да бъде в елита, след като на клуба бъде приложен оздравителен план.
„Немци следят Лукас Саша“, съобщава още „Меридиан мач“
Германски клубове следят универсалния играч на Лудогорец Лукас Саша, съобщава португалското издание „Нотисиаш ао Минуто”. Сайтът информира, че 26-годишният Саша е бил пред трансфер в Спортинг през миналото лято, но от „Алваладе” са забавили офертата и той е предпочел предложението на Лудогорец. Бразилецът пристигна в Разград със свободен трансфер от израелския Апоел (Тел Авив) и записа 25 мача за разградчани и 2 гола. Интересно е, че последният играч, който Лудогорец продаде, е пак в Бундеслигата. Става дума за рекордния трансфер на Кайсара в Шалке срещу 5,5 милиона евро.

„Голям Локо (Пловдив) размаза Левски с 3:2“, съобщава от първата си страница „7 дни спорт“
Голям мач под дъжда на “Георги Аспарухов” изнесе Локомотив (Пловдив) и съсипа с 3:2 Левски. Гостите губеха 0:2 на почивката и всички на стадиона се питаха с колко гола ще си тръгнат. Треньорът Илиан Илиев обаче направи няколко страхотни смени и момчетата му стигнаха до заслужена победа срещу нещастната “синя” защита. Така Локомотив се доближи на 3 точки от Славия и до място в евротурнирите.
Левски изглеждаше, че е нокаутирал гостите само за 120 секунди. Венци Христов (16) и Бедоя (17) вкараха страхотни голове за 2:0. “Сините” играеха по учебник, а в самия край на полувремето Христов пропусна да довърши гостите, останал сам срещу вратаря. Немислимият обрат обаче се случи след почивката. Сили на Локомотив даде Сашо Александров от Левски, който си заби красив автогол с глава в 47-ата минута. Мартин Камбуров (65) не пропусна да накаже любимата си жертва в “А” група с удар от границата на пеналта за 2:2. Резервата Карагерен съсипа Левски минутка преди края след страхотна контра.
„Близнаците Цоневи бягат в Берое“, съобщава още изданието.
Близнаците Радослав и Борислав Цоневи няма да останат в Левски. 21-годишните таланти са си събрали багажа от „Герена“ и само чакат да свършат последните мачове.
Договорите на благоевградчаните изтичат в края на кампанията. По информация на “7 дни спорт” следващият отбор на близнаците Цоневи ще е Берое.
Отборът от Стара Загора от няколко дни има нов треньор -Александър Димитров. Младият спец познава добре качествата на Радослав и Борислав. Братята бяха основни фигури в селекцията му в националния отбор до 19 години на европейското в Унгария. Идеята на Димитров е да вземе млади футболисти, които са минали през ръцете му. Заговори се, че новият треньор на Берое иска в тима си още Милен Гамаков от Ботев и Алекс Колев от белгийския Геел. Чистката в Берое пък започва с чужденците Елиаш, Джоман, Керкар, Милисавлевич и Том. Вероятно и част от опитните български футболисти ще си тръгнат през лятото.
Договорите на Ради и Боби Цоневи изтичат в края на шампионата. От „Герена“ вече предложиха на братята да седнат на масата за преговори и дори дадоха срок до 9 май. От клуба няма официална информация, че двамата са подписали предложените им нови контракти. Близнаците обичат Левски, но не искат да останат на „Герена“, защото получават малко време за игра. Ради има 25 мача и 1025 минути през този сезон. Брат му Боби игра по-малко – 6 мача и 422, защото дълго време лекуваше контузия.
Треньорът Стойчо Стоев наскоро обясни, че младите при “сините” получават достатъчно шанс за изява. Близнаците вече са разкрили пред свои близки, че няма шанс да останат в Левски. Интерес към тях има още от страна на Ботев (Пд) и Славия, но Берое е фаворит за подписите им заради Александър Димитров.
Дерменджиев призна: Кешеру е затормозен“, пише още „7 дни спорт“
Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев даде интервю преди двубоя с Пирин, а говори и за загубата от Локомотив (Пд) в предния кръг.
“Всички очакваха да станем шампиони срещу Локомотив, но това не се случи. Затова футболът е феномен. Ние, треньорите, анализираме мачовете задълбочено. Направихме го след двубоя с Локомотив в Пловдив. Футболистите са наясно с причините за загубата”, сподели Дерменджиев. “Винаги съм казвал, че в този формат на първенството всеки може да победи всеки. Без значение дали е гост или домакин. Надявам се Лудогорец да излезе пределно мобилизиран срещу Пирин и да спечели трите точки. Състоянието на футболистите е много добро. Ще решавам кога трябва да се даде почивка. Казвал съм, че играем мач за мач и трябва да станем реално шампиони, за да се даде активна почивка на някои от играчите , каза още треньорът.
Дерменджиев коментира и състоянието на Клаудиу Кешеру. “Той се старае и иска да вкарва, но това негово старание да вкарва във всеки мач малко го затормозява. Аз мисля, че точно това е причината. Иначе той е добър голмайстор и вероятно в следващите срещи отново ще бележи попадения”, каза треньорът.

„Кипърци взимат двама от Левски“, пише на първата си страница „Тема спорт“
Кипърският АЕЛ Лимасол е много близо до привличане на двама играчи на Левски. Бившият тим на националния селекционер Ивайло Петев е хвърлил око на централния защитник Максмилиан Карнер и халфа Мигел Бедоя. Затова треньорът на тима Памбос Христодулу пристигна в София и наблюдава снощния мач с Локомотив (Пловдив) на „Герена”.
Според медиите в Кипър преговори за преминаването на двамата в лимасолския тим вече са водени. Левски ще получи трансферна сума за Карнер, който има договор и за следващия сезон. През пролетта обаче австриецът загуби титулярното си място в състава на Стойчо Стоев.
Възможно е той да бъде разменен за защитника Валентинос Сиелис (26 г.), към когото „сините“ проявяват интерес. Мигел Бедоя става свободен агент през месец юни, след като Левски не успя да го убеди да подпише нов договор.
„ЦСКА няма да пази никого за Пирин (Гоце Делчев)“, съобщава още изданието
ЦСКА ще гони завръщане на победния фронт днес от 16:00 часа срещу Пирин в Гоце Делчев в 29-ия си шампионатен двубой този сезон. „Армейците“ ще излязат с най-доброто за срещата, като треньорът Христо Янев няма да пази никого от основните си футболисти. В последния кръг „червените“ се издъниха за първи път от над 11 месеца, като завършиха 2:2 със Сливнишки герой на “Васил Левски”. Това прекъсна серията им от 37 поредни победи във всички турнири, започнала на 31 май с 3:1 над Литекс.
Под рамката Янев най-вероятно ще заложи на Господинов, а отбраната е ясна – отдясно Динчев, в центъра Грънчов и Чорбаджийски, а отляво – Кикарин.
В халфовата линия ще играе утвърденото трио на Йордан Йорданов (пред защитата) и Галчев и Аясс с по-офанзивни функции.
Отдясно ще напада Маламов, а отляво се очаква да е Момчил Цветанов.
На върха на атаката вероятно ще бъде предпочетен Преслав Йорданов пред Хазуров, който е родом от Гоце Делчев.
От този град е и лявото крило на ЦСКА Павел Головодов. Извън групата за срещата днес останаха бранителят Николай Дичев и 17-годишният халф Айкут Рамадан.
Отборът тръгна от София за гостуването в 15:00 часа, като отседна в хотел в село Огняново, в близост до Гоце Делчев. Съперникът Пирин също ще излезе с най-доброто, като известна въпросителна има единствено около бранителя Венцислав Малтъзов, който получи травма преди няколко дни. Очаква се обаче той да е на линия за мача с ЦСКА. Цената на билетите е 5 лева, а срещата ще бъде излъчена по „Канал 3“.
„Родриго Лобао трябва да дойде днес в България“, четем още в „Тема спорт“
Бразилският защитник Родриго Лобао трябва да пристигне днес в България за финални преговори с Лудогорец Това бе обявено от неговия импресарио Луис Карвальо. На този етап обаче няма яснота дали това ще се случи или не. От Разград отричат трансфера на 22-годишния бранител, който е собственост на Атлетико (Линензе). Според информация на “Тема Спорт” бразилецът е втори вариант пред Лудогорец за защитник. Затова от клуба отказват да вземат отношение по думите на мениджъра му. В момента спортно-техническото ръководство води преговори за привличането на друг футболист на тази позиция. Приоритетният защитник също е от Бразилия, но засега името му не е известно. Шефовете искат да опитат да докарат разговорите с него докрай и едва ако това не се случи, клубът ще се насочи към Родриго Лобао. През лятото разградчани искат да вземат още дефанзивен халф, както и такъв с офанзивни функции, който се подвизава като нападател в настоящия си клуб, но има висок футболен интелект и може да бъде използван като десетка.