Изразителна победа за начало на шампионските празненства в Разград

3959

Лудогорец се наложи с убедителното 4:1 в домакинството на Пирин (Благоевград) от 33-ия кръг на “А” група. С този мач се даде началото на шампионските празненства в Разград, след като вчера беше подпечатана петата поредна титла на “орлите”. Това се случи след загубата на Левски с 2:3 от Локомотив (Пловдив).БЛИЦ.СПОРТ

Пред погледа на шефа си и именник днес Кирил Домусчиев домакините премазаха гостите от Благоевград, демонстрирайки за пореден път високата си класа. Първите три гола в мача отбелязаха румънци – Андрей Препелица в 11-ата минута, Клаудиу Кешеру в 21-ата и Козмин Моци в 31-ата, след което бразилецът Вандерсон покачи на 4:0 в 45-ата. Малко преди края Пирин стигна до почетен гол. Вкара го резервата Даниел Генов в 82-ата минута.

Победата е 20-а за Лудогорец в това първенство. Тимът на Георги Дерменджиев събра 67 точки и е недостижим на върха, докато Пирин остава предпоследен с 23 точки. “Орлетата” се борят за оцеляване в “А” група заедно с Монтана, който има само две точки по-малко от водения от Наджи Шенсой отбор.

За мача тази вечер Дерменджиев даде шанс за изява на някои резерви. Изненадата беше включването на младия вратар Георги Аргилашки, който пази вместо Владислав Стоянов.

Първото голово положение в срещата се откри пред вратата на Лудогорец, но Мартин Тошев пропусна да отбележи с глава в 9-ата минута. В 11-ата шампионите дадоха начало на головата си фиеста. Силен удар на Светослав Дяков беше избит от Красимир Костов, но право на крака на Андрей Препелица, който се разписа отблизо за 1:0.

След 10 минути Кешеру покачи на 2:0. Мисиджан подаде на румънеца, който направи двойно подаване с Жуниор Кишада и беше изведен зад защитата, след което прониза Красимир Костов облизо. След още 10 минути (в 31-ата) Козмин Моци направи 3:0. Натанаел центрира отляво и защитникът вкара от малък ъгъл с глава. Секунди преди да изтече редовното време на първата част Вандерсон се разписа с удар от над 20 метра за 4:0.

След почивката домакините намали темпото, а с това и головите положения. Имаше няколко ситуации пред Аргилашки, който показа, че има потенциал и е готов да пази за първия отбор на шампионите. В края все пак младият страж се пропука и Пирин стигна до почетен гол. Вкара го резервата Даниел Генов, който нахлу опасно вляво в наказателното поле на Лудогорец и с фалцов удар реализира в далечния долен ляв ъгъл на Аргилашки – 4:1.

ЛУДОГОРЕЦ – ПИРИН 4:1
1:0 Андрей Препелица (11), 2:0 Клаудиу Кешеру (21), 3:0 Козмин Моци (31), 4:0 Вандерсон (45), 4:1 Даниел Генов (82)

Срещата по минути:
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
9 – Възможност за Пирин, Мартин Тошев беше намерен непокрит в наказателното поле на Лудогорец, засече с глава, но неточно в аут.
11 – ГОООЛ! 1:0 за Лудогорец! Андрей Препелица открива резултата. Силен удар на Светослав Дяков беше избит от Красимир Костов, но право на крака на румънеца, който се разписа отблизо.
14 – ОПАСНО!
Кишада пропуска да вкара след центриране на Мисиджан.
21 –  ГОООЛ! 2:0 след гол на Клаудиу Кешеру! Мисиджан подаде на румънеца, който направи двойно подаване с Жуниор Кишада и беше изведен зад защитата, след което прониза Красимир Костов облизо.
31 –  ГОООЛ! Козмин Моци прави 3:0! Гостите сгрешиха при изнасянето на топката и това позволи на Натанаел да я отнеме, последва центриране от левия фланг, а на далечната греда връхлитащият Моци засече точно с глава.
38 – Младият вратар на шампионите Георги Аргилашки спаси удар на Тони Тасев.
45 –  ГОООЛ! 4:0 за шампионите! Вандерсон също бележи. Кишада отне топката в наказателното поле на Пирин и я подаде на сънародника си, който беше на около 25 метра от голлинията. Вандерсон не се поколеба да стреля от там и въпреки намесата на Красимир Костов, топката попадна в долния му ляв ъгъл.
45+1 – Край на първото полувреме.
———-
46 –  svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
57 – Даниел Генов стреля от дистанция, но неточно в аут.
72 – Даниел Генов стреля от пряк свободен удар, пращайки топката на сантиметри от целта.
74 – Аргилашки спасява удар на Бенгюзов.
82 –  ГОООЛ! Гостите намаляват на 1:4 след гол на Даниел Генов! Бързоногото крило на “орлетата” напредна в половината на Лудогорец, финтира защитник и с фалцов удар реализира в далечния долен ляв ъгъл на Аргилашки.
90 – Добавеното време е 2 минути.
90+2 – Край на мача. Лудогорец отвя Пирин с 4:1.


ЛУДОГОРЕЦ: 31.Георги Аргилашки, 4.Сисиньо, 27.Козмин Моци , 37.Венцислав Керчев, 6.Натанаел jalt.jpg , 18.Светослав Дяков (83  smqna.jpg  8.Лукас Саша), 88.Вандерсон , 30.Андрей Препелица , 93.Върджил Мисиджан (78  smqna.jpg 16.Браян Ангуло), 11.Жуниор Кишада (66  smqna.jpg 12.Абел Анисе), 28.Клаудиу Кешеру
Резерви: 29.Даниел Наумов, 77.Витиня, 16.Браян Ангуло, 55.Георги Терзиев, 25.Йордан Минев, 12.Абел Анисе, 8.Лукас Саша
Треньор: Георги Дерменджиев

 

Резултат с изображение за пирин благоевградПИРИН: 76.Красимир Костов, 21.Александър Башлиев jalt.jpg , 18.Юлиан Попев, 3.Румен Сандев, 5.Александър Дюлгеров, 9.Тодор Траянов (46 smqna.jpg 24.Антон Костадинов), 20.Янко Сандански (46 smqna.jpg 8.Даниел Генов ), 15.Димитър Благов, 16.Венцислав Бенгюзов jalt.jpg , 7.Тони Тасев (70  smqna.jpg 17.Илия Карапетров), 10.Мартин Тошев
Резерви: 12.Веселин Ганев, 33.Емил Виячки, 24.Антон Костадинов, 8.Даниел Генов, 17.Илия Карапетров, 19.Благой Наков, 23.Васил Божинов
Треньор: Наджи Шенсой

 

Разград, стадион “Лудогорец Арена”
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Натанаел (Лудогорец); Венцислав Бенгюзов, Александър Башлиев (Пирин)