Слънце посрещна България в Холандия

Българският национален отбор пристигна в Амстердам, където бе посрещнат от топло и слънчево време. Селекцията на Любо Пенев пътува малко повече от час до Ниската земя, след като отлетя рано тази сутрин от СофияSPORTNI.BG

Любослав Пенев, който не пожела да говори пред медиите на летището, ще даде по-късно официална пресконференция, каквито са изискванията на ФИФА дори и за приятелските мачове.
Утре нашите ще премерят сили срещу един от фаворитите на Евро 2012. Проверката срещу Холандия е с начален час 21:00 и ще се играе на стадион “Амстердам Арина”.

Първоначалната група от 26-ма футболисти, с която “лъвовете” трябваше да отпътуват за Ниската зема, бе намалена поради контузии на някои играчи. На мястото на Николай Михайлов от Твенте и Илия Миланов от Литекс попаднаха стражът на Миньор Иван Чворович и бранителят на Черно море Александър Александров.

От предварително обявения списък с имена отпаднаха още Георги Сърмов, чийто клуб Касъмпаша ще играе плейоф за влизане в елита на турската Суперлига и нападателят на Висла Краков Цветан Генков.

Освен проверката с “лалетата” утре, България ще премери сили и с отбора на Турция. Проверката срещу южната ни съседка е на 29 май и ще се състои в австрийския град Залцбург.

Групата на България за контролата с Холандия:

Вратари:
Стоян Колев (Черноморец)
Пламен Илиев (Левски)
иван Чворович (Миньор)

Защитници:
Иван Бандаловски (ЦСКА)
Йордан Минев (Лудогорец)
Никола Бодуров (Литекс)
Александър Александров (Черно море)
Иван Иванов (Партизан)
Валентин Илиев (Стяуа Букуреш)
Петър Занев (Литекс)
Веселин Минев (Анталияспор)

Халфове и нападатели:
Светослав Дяков (Лудогорец)
Владимир Гаджев (Левски)
Борис Галчев (ЦСКА)
Георги Миланов (литекс)
Христо Златински (Локо Пловдив)
Стефан Велев (Берое)
Александър Тонев (Лех Познан)
Станислав Манолев (ПСВ Айндховен)
Валери Божинов (Лече)
Емил Гъргоров (Лудогорец)
Илиян Мицански (ФК Франкфурт)
Ивелин Попов (Газиантеп)
Иван Стоянов (Лудогорец)