Дерменджиев: Всеки искаше да вкара

3961

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев остана доволен от показаното от футболистите си в шампионския мач с Пирин, спечелен с 4:1. “Доволен съм от видяното, доволен съм и от резултата, и от играта. След почивката ни куцаше последното подаване и ударът. Всеки искаше да вкара гол и затова така се получи. Но контролът върху играта и топката беше изцяло за нас”, каза Дерменджиев.БЛИЦ.СПОРТ

“Но това е нормално, защото сме в края на първенството. Исках да държим малко повече топката, за да караме противника да бяга повече. Получи ни се, определено”, каза специалистът пред Диема Спорт 2.

“Винаги съм казвал, че всички в Лудогорец могат да заместят всеки и да играят независимо от мача. Някои играчи излизат от контузии, Препелица доскоро игра по-малко време. Но виждате, че ние изграждаме един стил, на който му трябва още малко. Аз просто съм от началото тук и много добре познавам отбора и стила. Тези футболисти са за този стил. Промени се само това, че те почувстваха разликата и нищо повече”, анализира Дерменджиев.

Той говори и за целта пред отбора за следващия сезон. Надеждите са за нов пробив в групите на Шампионската лига. Според него обаче ще е трудно заради затруднената лятна подготовка – “Наша мечта е да влезем в групите на Шампионската лига. трябва да имаме шанс в жребия. Лятото ще е трудно за подготовка заради националния отбор и подготовката му в Япония, имаме трима румънци на Европейското.”

“Ще ни е трудно за подготовка, но ще сме подготвени и чакаме жребия. Ще преценим кога да ги освободим румънците, националния им отбор ги искат възможно най-рано, ще направим всичко възможно да им го предоставим”, каза още Дерменджиев и коментира предстоящата селекция – “Имаме достатъчно футболисти, не ни трябват много играчи – един или двама. Работим, но нямаме конкретни неща, но докато завърши първенството, вече ще имаме повече яснота.”