Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„9 левскари на съд“, обявява от първата си страница „Меридиан мач“
8 ранени полицаи и 9 фенове на Левски в съда -това е равносметката от екшъна в Благоевград, с който стартира срещата между Пирин и ..сините” в Благоевград. Гостите победиха с 1:0, но в началото на мача „синята” агитка нападна с камъни и бутилки полицията. От пресцентъра на МВР съобщиха, че двама униформени са настанени в болница, а на други шестима техни колеги е оказана медицинска помощ след мача.
Арестувани са 9 запалянковци на Левски, които ще бъдат съдени за хулиганство.
„ Полицията има вина за това, което се случи на трибуните, пропускателните пунктове бяха малко”, коментира спортният директор на Левски Георги Иванов-Гонзо.
„Лудогорец унищожи Славия за историята“, четем в друг от акцентите на изданието.
Шампионът Лудогорец направи на пух и прах мечтите на Славия за класиране в Европа. 4,5 години, след като разградчани унижиха „белите” с 6:0, сега те записаха 5:0 в „Овча купел”. Младият отбор на домакините бе тотално надигран от развихрилите се бразилци в състава на Лудогорец. Това е и най-голямата загуба на Славия на „Овча купел” в историята на клуба.
Треньорът на домакините Александър Тарханов изненада с включването на 17-годишния Калоян Кръстев, докато колегата му Георги Дерменджиев бе дал почивка на някои от своите основни играчи като Владо Стоянов, Моци, Саша и Марселиньо.
„Дерменджиев иска двама нови“, пише още “Меридиан мач“
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев заяви, че на отбора са необходими само две нови попълнения. ,Поздравявам Славия за това, че имат много млади и перспективни момчета. Видя се, че когато играем без особено напрежение, стигаме до резултати. За момента отборът е хегемон и искам да продължим по същия начин. Румънската футболна федерация и селекционерът Йорданеску помолиха, ако станем по-рано шампиони, да пуснем Моци, Препелица и Кешерю, за да се присъединят към лагера на тима”, добави треньорът на Лудогорец.

„Премиерът прие БФС и ЦСКА, но без Ганчев“, съобщава от първата си страница „7 дни спорт“
Спешно решение на казуса с ЦСКА потърси премиерът Бойко Борисов, като привика на среща представители на “червените” и президента на БФС Борислав Михайлов.
В Министерския съвет пристигна Милко Георгиев, пълномощник на “армейците”, както и адвокат на компания “Литекс”. Гриша Ганчев не участва в срещата. По-късно през деня обаче той пусна декларация като участник в срещата. Неочаквано беше присъствието на бившия депутат Емил Димитров, президент на Чавдар (Етрополе).
С балканското градче е свързан поредният проект на Ганчев. Проверява се идеята за сливане на ФК ЦСКА, регистриран преди година с Етрополе.
Не е ясно как подобен хибрид ща замести 31-кратните шампиони и ще играе в елита.От БФС също не виждат подобна възможност и не обещаха да пуснат ЦСКА – Чавдар (Етрополе) в новата Суперлига.
Възможността остава една – оздравяване.
Премиерът Бойко Борисов, който обеща в събота да се заеме с казуса на “червените”, поиска двете страни да изяснят всички въпроси на нови срещи.
„Договорени са трима нови, разкри Люпко Петрович“, пише още „7 дни спорт“
Левски ще привлече трима нови футболисти. Преговорите с тях води спортният директор Георги Иванов. Това обясни пред “7 дни спорт” новият треньор на “сините” Люпко Петрович.
“Вече има две-три нови попълнения, договорени от Георги Иванов. Не мисля за селекция. Нека да минат оставащите два мача. Да видя как се представят играчите и ако нещо не ми харесва, ще говорим с Гонзо”, каза сърбинът.
Днес официално Люпко Петрович ще поеме треньорския пост в Левски. От ръководството на клуба са извикали треньора по-рано за финални преговори, а след това той ще бъде представен и пред медиите.
„Управителният съвет на Левски единодушен за уволнението, двама предложили Вили Вуцов“, разкрива още „7 дни спорт“
Решението за раздялата със Стойчо Стоев е било единодушно, разбра “7 дни спорт”. На последната сбирка на Управителния съвет, на която се стигна до уволнението на треньора, всички членове са гласува “за”. На съвещанието е бил и спортният директор на Левски Георги Иванов, който е бил твърдо против, но думите му не са взети предвид.
Самият Гонзо обясни на последната пресконференция, че треньорът е изгонен през главата му. Освен това стана ясно, че Люпко Петрович не е бил единственото коментирано име на срещата на Управителния съвет. Двама от членовете на управленското тяло са предложили новия треньор на Левски да е Велислав Вуцов.  Вили няколко пъти бе споменаван като вариант за поста на Стоев, но от клуба опровергаха информациите. Оказва се, че не е точно така и някои отново са опитали да пробутат Вили на „Герена“.

„Левски представя Люпко днес“, съобщава от първата си страница „Тема спорт“
Левски ще представи новия старши треньор днес от 16:30 часа, съобщиха официално от клуба. Люпко Петрович поема „сините“ с договор за една година, който ще бъде подновен автоматично за още една година, ако сините станат шампиони през следващия сезон. Сръбският специалист ще изведе Левски за първа тренировка от 18:00 часа. Люпко е искал в щаба си нов треньор на вратарите и друг кондиционен специалист, но му е било отказано от ръководството.
„Янев пуска Маламов и Колев срещу Витоша“, пише още изданието.
Треньорът на ЦСКА Христо Янев отново ще направи ротация в състава за предстоящия шампионатен мач утре с Витоша (Бистрица). Срещата с втория в класирането е на стадион “Локомотив” от 18:00 часа.
Наставникът почти сигурно ще пусне като титуляри вратаря Стоян Колев вместо Анатоли Господинов, както и крилото Станислав Маламов.
И двамата бяха на пейката срещу Балкан (Варвара)(7:0), но не се появиха в игра.Минути срещу Витоша ще запише и опорният халф Йордан Йорданов,   който най-вероятно ще е титуляр. Той също остана неизползвана резерва в мача с Балкан. В състава се очаква да се завърнат още централният бранител Ангел Грънчов, левият бек Милен Кикарин, както и нападателят Костадин Хазуров. За капитана Борис Галчев ще се реши окончателно днес, тъй като той записа минути в срещата с Балкан. ЦСКА имаше една тренировка вчера сутринта на “Царско село”, а днес ще проведе само следобедно занимание. След това отборът отива на режим.
„Кирил Домусчиев:А група трябва да е от 16 клуба“, съобщава още „Тема спорт“
Единият от собствениците на Лудогорец Кирил Домусчиев бе категоричен, че за новия сезон в „А“ група няма да се правят компромиси с терените и условията на стадионите. Както е известно, Изпълкомът гласува на всеки стадион да има осветление от следващата кампания. „ „А“ група трябва да е от 16 отбора. ЦСКА трябва да е в елита. Нужни са ни качествени терени”, сподели бизнесменът.