Шампионите изнесоха лекция на Славия

4000

Лудогорец разби с 5:0 Славия на “Овча Купел” в среща от 34-ия кръг на “А” група. Шампионите изнесоха футболна лекция на “белите” пред погледа на собственика си Кирил Домусчиев, като не оставиха и за миг съмнение, че са по-класният тим.БЛИЦ.СПОРТ

Гостите започнаха много силно двубоя и поведоха в резултата още в 8-ата минута. Клаудиу Кешеру открадна топката от Янис Карабельов и пусна към Кишада, който реализира, останал сам срещу Георги Петков. Няколко минути по-късно румънският нападател можеше да удвои, но след удар от близка дистанция топката срещна горната греда на вратата на Славия.

В 20-ата минута все пак Кешеру се разписа. Голмайсторът на “орлите” се оказа най-съобразителен в наказателното поле на “белите” и удвои за своя тим, вкарвайки 15-ия си гол за сезона.

Първата добра ситуация за попадение за Славия дойде в 42-ата минута. Балджийски стреля от дистанция, но стражът на гостите Аргилашки изби с акробатичен плонж. Три минути по-късно Калоян Кръстев не успя да се възползва от грешка на вратаря на разградчани и пропусна да се разпише на празна врата.

Секунди преди края на първото полувреме Вандерсон направи резултата класически.

Минути след подновяването на играта Лудогорец стигна до четвърти гол. Негов автор беше Кишада, който се разписа с мощен шут от границата на наказателното поле. В 70-ата минута Кафу напредна по дясното крило и шутира. Петков не се намеси убедително и топката влетя в мрежата му – 5:0 за Лудогорец.

Минути по-късно Балджийски можеше да върне един гол, но от 6-7 метра не успя да преодолее Аргилашки.

До края срещата се доиграваше и зрителите не видяха повече попадения.

С този успех Лудогорец събра актив от 70 точки на върха в класирането. Славия е на четвърто място с 43 пункта. “Белите” ще водят люта битка, за да запазят тази позиция, която може да им осигури участие в евротурнирите. Това ще се случи, ако ЦСКА триумфира в Купата на България.

СЛАВИЯ – ЛУДОГОРЕЦ 0:5
0:1 Кишада (7), 0:2 Keшеру (20), 0:3 Вандерсон (45+1), 0:4 Кишада (58); 0:5 Кафу (70)

Мачът по минути:
1 – svirkata.jpg Начало на мача.
3 – Вандерсон стреля от дистанция, но Георги Петков улавя без проблеми.
5 – Йомов шутира, но неточно и топката излиза в аут.
7 –  Гоол за Лудогорец! Кешеру изведе Кишада сам срещу Петков. Бразилецът шутира и не остави шансове на стража на “белите”.
12 – Греда! Кешеру засича центриране по земя на Вандерсон, но ударът му срещна горната греда на вратата на Петков.

15 – Минев центрира, но Кафу не успоя да засече топката във вратата на Петков.
20 –  Гоол за Лудогорец! Вандересон навлезе в наказателното полез на Славия и шутира. Петков изби, но топката попадна в Кешеру, който при добавката реализира.
25 – Страничният съдия Миленков получи разтежение и напусна поста си. Неговите функции ще изпълнява четвъртият съдия Максимов.
41 – Балджийски стреля от дистанция, но Аргилашки с акробатичен плонж избива.
45 – Невероятен пропуск на Калоян Кръстев! Аргилашки излезе неразчетено и топката го прехвърли. Кръстев стреля към опразнената врата, но твърде неточно и топката излезе в аут.
45+1-  Гоол за Лудогорец! Груба грешка в отбраната на Славия и Вандерсон вкарва трети гол за своя тим.
45+4 – Край на първата част!
————————————–
46 – Начало на второто полувреме! 

49 – Йомов стреля силно, но Аргилашки спасява.
58 –  Гоол за Лудогорец ! Кишада вкарва втория си гол със силен шут!
70 –  Гоол за Лудогорец! Кафу напредна по дясното крило, шутира, топката мина през пръстите на Петков и влетя в мрежата. 

71 – Възможност за Балджийски, но Аргилашки спасява.
85 – Добър шут на Анисе от границата на наказателното поле, без проблеми за Петков, който улови.
90+1 – Край на мача!

Славия: 1. Георги Петков jalt.jpg, 6.Абуд Омар jalt.jpg, 3.Димитър Пиргов, 19.Стефан Велков, 87.Диего Фераресо jalt.jpg, 27.Емил Мартинов (46 smqna.jpg Станкев) , 10.Янис Карабельов jalt.jpg (22 smqna.jpg Семерджиев), 15.Калоян Кръстев, 35.Георги Йомов jalt.jpg, 7.Борислав Балджийски, 14.Ивайло Димитров (76 smqna.jpg Сердеров)
Резерви: 13.Maрио Кирев, 4.Никита Сергеев, 25.Цветомир Панов, 22.Владимир Семерджиев, 21.Мартин Станкев, 20.Сердер Сердеров, 17. Георг Илиев
Треньор: Ал. Тарханов

Лудогорец: 31.Георги Аргилашки, 55.Георги Терзиев jalt.jpg, 37.Венцислав Керчев jalt.jpg, 25.Йордан Минев, 88.Вандерсон  (66 smqna.jpg Мисиджан jalt.jpg), 18.Светослав Дяков, 30.Андрей Препелица, 6.Натанаел, 11.Жуниор Кишада   (73 smqna.jpg Анисе), 22.Джонатан Кафу  jalt.jpg, 28.Клаудиу Кешеру  jalt.jpg
Резерви: 29.Даниел Наумов, 16.Браян Ангуло, 77.Витиня, 8.Лукас Саша, 12.Абел Анисе, 93.Върджил Мисиджан, 4.Сисиньо
Треньор: Г. Дерменджиев

Стадион: “Славия”, София
Съдия: Стефан Апостолов

Жълти картони: Карабельов, Йомов, Омар, Фераресо, Петков (Славия); Кешеру, Керчев, Мисиджан, Терзиев, Кафу (Лудогорец)