Мачът на истината за Монтана и Пирин

4021Днес от 18:00 часа на стадион “Огоста” Монтана приема Пирин (Благоевград) в най-важния мач и за двата тима, които със зъби и нокти се стремят да запазят мястото си в “А” група. Пирин има аванс от 2 точки пред прекия си конкурент и евентуална победа ще гарантира на “орлетата” оставането в елита, но ако загубят, те ще се озоват на дъното в класирането.SPORTAL.BG

Психологическата война преди важния сблъсък беше започната от наставника на Пирин Наджи Шенсой, който посъветва домакините да се концентрират върху предстоящия финал за Купата на България срещу ЦСКА, а неговият колега Емил Велев изтълкува думите на косоваря като признак за страх преди решителния двубой.

Велев няма да пази никой от основните си футболисти за финала във вторник. Станислав Генчев и Оливие Боне вече са на линия и ще са титуляри в средата на терена. След наказание в състава ще се завърне и Сергей Георгиев. С него и Иван Стоянов са свързани най-големите надежди на феновете на Монтана за голове във вратата на Пирин.

Наджи Шенсой няма сериозни кадрови проблеми. Атаката на благоевградчани ще се води от Мартин Тошев, а зад него ще действат Тони Тасев, Тодор Траянов и Димитър Благов.

Вероятни състави:
МОНТАНА (4-2-3-1): Х. Иванов; Й. Тодоров, А. Георгиев, Г. Ангелов, Х. Хубчев; Боне, С. Генчев; С. Георгиев, Минчев, И. Стоянов; П. Атанасов
Старши треньор: Е. Велев
ПИРИН (4-2-3-1): К. Костов; Башлиев, Сандев, С. Николов, Дюлгеров; А. Костадинов, Дяков; Тасев, Траянов, Благов; Тошев
Старши треньор: Н. Шенсой

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: “Огоста”
НАЧАЛО: 18:00 часа