Дебютът на Люпко и евромечтите на Славия

4037

Люпко Петрович днес ще дебютира за трети път начело на Левски, като за втори път това става в дерби. „Сините“ приемат Славия в мач от 35 кръг на „А“ група. Началото на двубоя на стадион „Георги Аспарухов“ е от 18:00 часа. След края на домакините ще бъдат връчени сребърните медали.БЛИЦ/СПОРТ

Сръбският специалист до момента няма загуба в първите си мачове начело на Левски. През 1999 г., когато за първи път поема „сините“, той дебютира с победа 2:0 над Черноморец (Бургас). През 2000 година застава начело на Левски точно за дербито с ЦСКа (1:1).

Очаква се Люпко Петрович да даде шанс на Джъстин Менголо. Камерунецът беше привлечен на „Герена“ през зимата, но бързо успя да ядоса Стойчо Стоев заради липсата на старание в защита. Освен това беше преследван от контузии и до момента има само 5 мача за тима.

Най-вероятно Менголо ще започне на десния фланг, а по другото крило сръбският треньор ще избира между Радослав Цонев и Франсис Нар. По-вероятно е Цонев да започне титуляр, за да запълни бройката за играч под 21 години, тъй като брат му Борислав и Божидар Краев са с младежкия национален отбор на турнира в Тулон.

Славия гостува на „Герена“ със самочувствието на положителен баланс в последните шест дербита срещу Левски, в които записа три победи и едно равенство. „Белите“ ще трябва да се преборят за успех тази вечер на стадион „Георги Аспарухов“, за да съхранят надеждите си за участие в евротурнирите за първи път от 20 години.

ЛЕВСКИ – СЛАВИЯ

Днес от 18:00 часа по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Георги Кабаков

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Йоргачевич, Прохазка, Лукин, Карнер, В. Минев, Г. Костадинов, Бурабия, Менголо, Бедоя, Р. Цонев, В. Христов
Контузен: Д. Иванов
Наказани: Ал. Ем. Александров, Ал. Др. Александров

Славия: Г. Петков, Панов, Пиргов, Велков, Омар, Карабельов, Мартинов, Стоев, Балджийски, Йомов, Ив. Димитров
Контузен: Р. Василев
Наказан: Диего

Баланс: 133 мача, 66 победи за Левски, 44 равенства, 23 победи за Славия, г.р. 226:132 за Левски