Аржентина ни отупа на старта на Световната лига

Българите загубиха с 0:3 във Франкфурт

Българският национален отбор започна с тежка загуба участието си в Световната лига. В мач от Група “D” на турнира тимът на Радостин Стойчев отстъпи с 0:3 (16:25, 18:25, 21:25) на Аржентина във Франкфурт,БЛИЦ

Федерико Перейра беше най-резултатен за “гаучосите”. Той завърши мача с 13 точки. Факудно Конте добави 11 (2 от блокада), а Себастиан Соле се отчете с 10 (1 ас и 1 от блокада).
Звездата Матей Казийски се отличи с 10 точки за България. Тодор Алексиев добави 9. Капитанът Владимир Николов и Цветан Соколов завършиха с по 6, като и двамата направиха по един ас.
Следващият мач на играчите на Радостин Стойчев е утре от 18:00 часа, когато съперник на българите е Португалия. България е домакин на финалната фаза на Световната лига и има гарантирано участие там. Резултатите от груповата фаза са без значение.
Селекционерът Радостин Стойчев използва мачовете във Франкфурт, за да обиграе състава за олимпийската квалификация в София. От 8 до 10 юни в зала “Арена Армеец” Матей Казийски и компания ще спорят за класиране в Лондон 2012 с Франция, Египет и Пакистан.

Програмата на България в Група “D” на Световната лига в Германия:
25 май, 18:00 часа: България – Аржентина 0:3
26 май, 18:00 часа: Португалия – България
27 май, 16:00 часа:Германия – България


ИЗБРАНИЦИТЕ НА РАДОСТИН СТОЙЧЕВ ЗА МАЧОВЕТЕ В ГЕРМАНИЯ
Разпределители: Георги Братоев, Добромир Димитров
Диагонали: Цветан Соколов, Владимир Николов
Централни блокировачи: Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев, Костадин Гаджанов
Посрещачи: Матей Казийски, Тодор Алексиев, Николай Пенчев, Тодор Скримов
Либера: Владислав Иванов, Теодор Салпаров