Петрович след загубата: Доста играчи вече бяха на път за почивка

4046

Новият старши треньор на Левски Люпко Петрович поздрави Славия за успеха над неговия тим с 1:0 в предпоследния кръг на “А” група. “Ще направим всичко възможно да се вдигнем и да се отърсим от тази година, която изкарахме. Мисля, че трябва да сме по-доволни от нашето второ полувреме. Имахме много повече положения от Славия. Накрая може би не ни стигна тактическа дисциплина. Славия имаше две контраатаки и стигна до две стопроцентови положения за гол. При втората от тях вкараха малко преди да свърши двубоя”, коментира Петрович пред Диема Спорт.

„Славия игра супер, игра дисциплинирано и изчака шанса си. Ние трябва да поработим още по нашата тактика. Не може да играем само напред. Футболът е игра в две фази – атака и защита. Който играе по-добре в защита, той побеждава. Това важи и за футбола, и за баскетбола. Видях и добри неща, имаме играчи, които показаха желание и сърце за победа“, допълни Петрович.блиц.спорт

“За играчите на Левски сезонът завърши, но скорост имаше на терена. Футболистите искаха да играят футбол, успехът им беше в главата. Но доста играчи вече бяха на път за почивка, затова играхме много лошо”, сподели Петрович, след което даде оценка на представянето на противника в последните минути – “Играхме и добре, имахме много положения. Славия имаше четири удара на контраатака. Имаха корнер, никой не се върна. Играхме недисциплинирано в края и допуснахме загубата. Мисля, че мачът трябваше да завърши наравно. Но главите на футболистите вече са на път.”

“Видях доста хубави и доста лоши неща. Първи мач след който се знае кой е шампион, кой е втори, няма за какво да се играе. Много трябва да се работи, доста смени трябват и трябва да се доведат играчи”, сподели още Петрович, след което отговори и на въпрос за селекцията на отбора.

“Не искам сега да говоря какво искам като селекция. Нека доведем футболистите, които ни трябва, търсим ги”, завърши сърбинът.