Любо към Холандия: Ще ви бием

Любо Пенев, снимка: Георги Димитров/Sportni.bg

Холандски журналист припомни на Любо Пенев победата на България над “лалетата” през 1988 година в Ротердам с 2:1 в приятелска среща. Победният гол бе дело на Любо Пенев в последната минута.sportni.bg
“Беше отдавна. Радваме се, че тогава направихме много добър мач и бяхме достоен съперник преди те да спечелят шампионската титла. Тогава обаче бяхме по-напред в класацията на ФИФА. Решението е едно – много работа на всеки лагер, тренировка, и мач, без значение дали е приятелски и квалификационен. Не бих имал нищо против да се повтори същата история – утре ние бием, А Холандия става шампион на Европа”, каза Любо на прифинга преди утрешната контрола.

“Създаваме ситуации и все повече се приближаваме до рамката на вратата, което е много важно. Радвам се, че създаваме положения и засега не се притеснявам, че ги пропускаме. Разликата в нивото ни с Холандия е огромно. Имаме какво да учим от тях. Те са много по-стойностни от нас. За това правим и такива контроли – за да видим докъде сме стигнали”, добави Пенев.

“Не гоним резултат като цифри, интересува ме поведението на момчетата по време на мача. Резултатите ще бъдат важни в началото на квалификациите”, завърши Любо Пенев.