Ботев търси първа победа над Лудогорец

4074Днес отборите на Ботев (Пловдив) и Лудогорец ще дадат началото на последния 36-ти кръг в “А” група. Мачът е по-скоро протоколен, но той дава шанс на “канарчетата” да запишат първата си победа над “орлите” в елита. Досега пловдивчани са записали едва 5 равенства и 8 поражения срещу “зелените”, но днес разградчани се очаква отново да играят в доста експериментален състав, което отваря чедусна възможност за “жълто-черните” да стигнат до първата си победа.SPORTAL.BG

Иначе срещата не предлага никаква друга интрига. Независимо от резултата и двата тима няма да променят позицията си в крайното класиране. Ботев ще завърши 7-ми, а Лудогорец вече си осигури шампионската титла.

“Канарчетата” са в доста неприятна серия от 8 поредни мача без победа и 3 поредни загуби. В досегашните 3 мача с този сезон пловдивчани записаха 3 поражения, макар и с минимални резултати.
В същото време Лудогорец вече пусна основните си играчи в почивка и това доведе до поражение от Берое в миналия кръг. Със сигурност “орлите” няма да искат да завършат сезона с две поредни загуби, но пък дори и това да се случи, едва ли би се приело като някаква голяма трагедия.

Най-вероятно Николай Костов ще заложи на Голас на вратата и Христов, Терзиев, Димитров и Филипов в отбрана. Балтанов и Юсени ще действат като опорни халфове, а пред тях плеймейкър ще бъде Неделев. Марин и Васев ще стартират на крилата, а атаката ще води Милев.

В същото време Георги Дерменджиев вероятно ще пусне в игра Аргилашки на вратата, а пред него в отбрана ще започнат Василав, Терзиев, Керчев и Минев. Димитров и Витиня ще играят като дефанзивни халфове, а Александров и Мисиджан ще действат на двете крила. Чунчуков ще води атаката, а зад гърба му ще стартира Смирнов.

“А” група, 36 кръг:

БОТЕВ (Пловдив) – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

БОТЕВ: Голас, Христов, Терзиев, Димитров, Филипов, Юсеин, Балтанов, Неделев, Васев, Марин, Милев

ЛУДОГОРЕЦ: Аргилашки, Василев, Керчев, Терзиев, Минев, Витиня, Димитров, Смирнов, Александров, Мисиджан, Чунчуков

Съдия: Георги Игнатов
Стадион: база “Коматево”
Начало: 18:00 часа