Ще си подслади ли Берое бронза с успех над Левски

40820 0 0 3 12

Бронзовият медалист Берое приема вицешампиона Левски в последния си мач за сезона от 17 ч. на стадиона под Аязмото. Домакините ще се опитат да подсладят третото място и бронза с един успех над столичани, срещу които  играят доста успешно у дома в последно време. В момента заралии са в серия от три победи над Левски като домакин, което е повторение на постижението им от периода 1958-1961 г. и ще се опитат да постигнат нов рекорд. SPORTAL.BG

Над 5000 зрители са очаквани на стадиона, като след мача Берое ще бъде награден за третото място. Именно затова мисълта за победа не е чужда на играчите на треньора Пламен Липенски, за когото това също ще бъде посреден мач начело на тима, тъй като от новия сезон функциите му ще поеме Александър Димитров.

Извън сметките на Липенски за мача са Неманя Милисавлевич, Бенджамин морел, Стивън Петков и Георги Сърмов, които бяха освободени предсрочно. Трайно контузени са Селим керкар и Владимир Зафиров, а Илия Миланов е контузен. Очаква се атака да води Георги Божилов, подпомаган от Елиаш. По крилата ще действат Маркеш и Костов. След наказание се завръща Том, който ще играе като дефанзивен халф редом до Джоман. В отбрана пред вратата на Пиргов ще се наредят Ахмед, Пенев, Василев и Иванов.

В Левски пък останаха без Мигел Бедоя, който се прибра в родината и е очакван за началото на подготовката на 14 юни. Испанецът има договор до 30 юни и все още не е преподписал. Той обаче трябва да продължи да изпълнява задълженията си по него.

Вместо него в игра в Стара Загора ще ви oим Бурабия. Треньорът Люпко Петрович ще заложи изцяло на чужденци в атака, където ще действа триото Менголо-Адениджи-Нар.

Вероятни състави:

Берое: Пиргов, Ахмед, Иванов, Василев, Пенев, Джоман, Том, Костов, Елиаш, Маркеш, Божилов.

Левски: Йоргачевич, Минев, Лукин, Карнер, С. Александров, Костадинов, Де Ноойер, Менголо, Бурабия, Нар, Адениджи.