Илиан Илиев: Няма да правим драми

4093

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев упрекна БФС, че програмата на “А” група не е съставена както в другите държави, където първенствата вече приключиха. Специалистът отчете като ненормална малката почивка, която ще имат футболистите след края на сезона.БЛИЦ.СПОРТ

„Със сигурност не ми е приятно, че не се получиха нещата за Европа. Не ни е било цел. Важното е, че направихме добра серия от победи. Показахме нашата сила да си подаваме добре топката. Имахме малко пропуски, но важното беше да вземем трите точки в Благоевград”, коментира Илиан Илиев пред Диема Спорт.

“Лошото е, че ще почиваме максимум две седмици, защото така е направена програмата от БФС. Големите първенства свършиха преди три седмици. Не е нормално да се почива толкова малко. Първенството трябва да свършва около 15 май. Тогава няма да стават такива гимнастики като в Лудогорец, който предварително си пусна играчите в почивка. Показаха новата генерация, която догодина няма да видим нито един от тях. Прекрасно за Лудогорец, но да го правят и през годината. Те го направиха с обецата на ухото от Милсами. Програмата ги принуди да направят това. Няма да правим драми. Не сме толкова лоши като отбор, надявам се да продължим с добрите игри”, добави Илиев.

„На 15 юни ще започнем подготовката – на два етапа, първо в Пловдив, после в чужбина”, съобщи треньорът.

„Със сигурност ще има промени, но не съм привърженик ан големите промени. Ще вземем 3-4 човека и още малко млади футболисти. Един-двама извън България и останалите са от България“, добави Илиан Илиев.