Ваня Стамболова смаза конкуренцията в Острава

Българката спечели старта на 400 метра с препятствия

Ваня Стамболова отново показа класата си

Атлет № 1 на България за 2011 година Ваня Стамболова размаза конкуренцията и спечели старта на 400 метра с препятствия на турнира от сериите “Златен шпайк” в чешкия град Острава.gol.bg

Стамболова стартира на шеста пътека и финишира за 54,15 сек, като победи втората Сузана Хейнова (Чехия) с повече от секунда. На трето място се нареди Пери Дрейтън (Великобритания) с време от 55,82 сек.

Световната шампионка Лашинда Димъс (САЩ) е завърши шеста. Ваня Стамболова продължава да води световната ранглиста в дисциплината с 54,04 секунди.

В същото време ветовният рекордьор в спринтовите дистанции Юсейн Болт спечели в бягането на 100 метра, но разочарова с представянето си.

Най-добрият лекоатлет на Ямайка не успя да слезе под 10 секунди. Болт стартира много бавно и по средата на дистанцията се движеше на второ-трето място, но успя да навакса в последните метри и да финишира първи с време 10,04 секунди.

Това бе първо състезание за ямаеца в Европа за 2012 година. Той е лидер в световната ранглиста с резултат 9,82 секунди, постигнати на 5-ти май в столицата на Ямайка Кингстън.

Втори в Острава завърши световния шампион от Париж 2003 година Ким Колинс (Сейнт Китс и Невис), който завърши за 10.19 секунди, въпреки че водеше до към 60-тия метър. Трети остана американецът Дарвис Патън с 10,22 секунди.