Монтана остава в елита!

4156Монтана ще играе в елита на българския футбол и през следващия сезон. Тимът, който завърши на 9-о място сезона в “А” група, спечели баража срещу втория в “Б” група Поморие с 2:1. Срещата се игра на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора, а головете за тима на Дилян Иванов вкараха Сегрей Георгиев и Атанас Илиев. За Поморие се разписа Любомир Божинов.блиц.спорт

Монтана пропиля няколко положения през първото полувреме, но всичко най-интересно се случи през вторите 45 минути.

Девет минути след началото на втората част Иван Стоянов центрира от фаул и Сергей Георгиев вкара с глава след изстрел от 5-6 метра, с което даде аванс на Монтана.

Поморие опита да натисне своя съперник и това даде резултат. В 73-ата минута Мичев фаулира в наказателното поле Лозев и съдията Никола Попов отсъди дузпа. Тя бе превърната в гол от Любомир Божинов.

Четири минути преди края на редовното време Атанас Илиев бе изведен очи в очи с вратаря на Поморие от Сергей Георгиев и с лекота успя да прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за крайното 2:1, което остави Монтана в елита.

В даденото от рефера петминутно продължение Ахмедов от Поморие получи отлична топка на няколко метра от вратата на Монтана, но не уцели топката и пропиля златна възможност за своя тим.

Монтана вече получи лиценз за новото първенство, което ще бъде в различен формат и може спокойно да излезе в почивка.