Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

„Награждават ЦСКА със „Събитие на годината”, съобщава от първата си страница „Меридиан мач“
Отборът на ЦСКА ще получи поредното признание за представянето си през изминалия сезон. Тази вечер на специалната церемония V.I.P. LIFESTYLE Awards 2016, която ще се състои в Гранд хотел София „армейците” ще бъдат удостоени с наградата „Събитие на годината”. Те заслужиха това признание на Лайфстайл Оскарите заради уникалното си представяне в турнира за Купата на България и победата на финала над Монтана на 24 май.
При решението на журито е взет под внимание факта, че ЦСКА изпълни с публика почти целия стадион „Васил Левски” за първия си и особено сладък трофей в последните 5 години. Все още не се знае кой ще получи престижната награда на ЦСКА, тъй като треньорът Христо Янев в момента е на заслужена почивка в Гърция. Това обаче няма да е единственият повод за радост за „червените” фенове. Легендата на клуба Христо Стоичков ще получи специален приз „Гордостта на България”. Най-титулуваният ни футболист за всички времена е отличен заради 50-годишния си юбилей и невероятното шоу, което направи със световни знаменитости на „Васил Левски”. Стоичков е и акционер в новото дружество ПФК ЦСКА – 1948 АД, като притежава 20% от акциите.
„Стойчо Младенов подписа с Атирау за 0,5 + 2 години“, пише още изданието
Стойчо Младенов подписа вчера договор с Атирау до края на сезона. Първенството на Казахстан обаче на практика вече е преполовено и треньорът се ангажира с клуба само за 6 месеца. В договора на Младенов обаче има интересна опция за автоматичното му продължаване с още 2 години, ако и двете страни останат доволни от свършената работа заедно.
В момента Атирау са на девето място във временното класиране, но имат отлична възможност да влязат в „Топ 6“ и дори да се борят за участие в евротурнирите при благоприятен развой във финалната фаза. Известно е, че Младенов ще направи свой екип в Атирау, като първи помощник отново ще му бъде верният Анатоли Нанков. Стойчо Младенов за последно бе начело на ЦСКА през сезон 2014/15. Преди месец той бе спряган за друг казахстански отбор – Тобол Костенай, но в крайна сметка със съдействието на агента Мирчо Димитров подписа с Атирау.
„Люпко призова феновете: Подкрепете Тонев, с него ще изградим силен Левски!“, четем в друг от акцентите на „Меридиан мач“
Треньорът на Левски Люпко Петрович призова всички на „Герена” за обединение, за да постигне отборът по-добри резултати през следващия сезон. В момента сърбинът е на почивка, но следи процесите в клуба и заявените оставки от Иво Тонев и Георги Иванов. Той взе отношение по случая.
„Знам, че Иво Тонев е обявил, че ще подаде оставка. Друго не знам, а и не е моя работа да коментирам. Г-н Тонев и Гонзо ме поканиха на работа, аз съм просто треньор в клуба. Надявам се Иво Тонев да остане на работа на „Герена”, защото с него и Гонзо можем да постигнем много неща”, заяви Петрович пред „Меридиан Мач”. „Призовавам феновете на Левски за обединение и подкрепа към Иво Тонев. Левски не е взимал титли и купи в последните години, за което има много причини. Но сега е важно да има обединение. Иво Тонев, Георги Иванов, аз, всички работим за доброто на Левски”, продължи Петрович. Той отказа да даде конкретни параметри по селекцията, но разкри, че се работи усилено. „Казал съм на Георги Иванов от какво има нужда Левски. Знам много добре какво трябва да се направи, за да бъдем по-силен отбор за пробив в Европа. Целта е да върнем титлите и купите”, завърши Петрович.

Гриша Ганчев краде голмайстора на Левски“, съобщава във водещия си материал „7 дни спорт“
Гриша Ганчев прави всичко възможно да отмъкне Венци Христов от „Герена“, научи “7 дни спорт”. Ганчев стяга звездна селекция за хибрида Литекс-ЦСКА.
Голмайсторът на Левски е с националите в Япония. Неговият договор със “сините” беше до 31 май и няма официална информация да го е подновил.
Христов искаше да подпише контракт поне за 3 години и въпреки информациите, че двете страни са се разбрали, до момента това не се е случило.Според запознати Гриша Ганчев е обявил, че е готов да даде на Христов заплата, която ще е два пъти по-висока от тази, която играчът ще получава на „Герена“.
Нападателят беше привлечен при “сините” през зимата.
„В Перу разкриват: Лудия се чупи лесно“, четем в друг от водещите материали на изданието
Притеснителни новини за Левски дойдоха от Перу. Алармата за физическото състояние на първото лятно попълнение на „сините” Хеан Деса вдигна изданието elbocon.pe. Според публикуваната информация Хеан има проблем с чести контузии.„В Перу Деса понесе много критики заради физическото си състояние и честите си контузии, а имаше и проблеми извън терена”, констатира elbocon. ре за играча, чийто прякор е Лудия.
Иначе скандалите около новия в Левски не спират. Преди време стана ясно, че Хеан бие жените си и се закача с травестити. Твърди се, че Деса е пращал снимки на еректиралия си член на транссексуалния Руби Мун.
„Палермо плаща €12 млн. за Попето“, обявява още „7 дни спорт“
Сериозен интерес към нападателя на националите ни Ивелин Попов проявява италианският Палермо. Клубът, където рита и друг българин – Ивайло Чочев, дори е готов да плати исканите от Спартак (Москва) 12 млн. евро за Попето. Преди дни на Апенините се появи информация, според която Ивелин може да продължи кариерата си в Сампдория. През миналото лято Попето дойде в Москва за малко над 6 млн. евро и в първия си сезон за Спартак вкара 6 гола в 31 мача.

Левски пред договор с френски плеймейкър“, пише на първата си страница „Тема спорт“
Левски преговаря за привличането на френския плеймейкьр с марокански корени Абдела Зубир, разбра “Тема Спорт”. 24-годишният офанзивен халф е собственост на изпадналия от румънския елит Петролул. Цената на играча е около половин милион евро, но заради финансовата криза в клуба има възможност той да напусне срещу много по-малка сума, а дори и като свободен агент. Интерес към 180-сантиметровия Зубир проявяват Стяуа, Динамо (Букурещ) и Виторул и „сините“ ще трябва да се преборят с тях за подписа на плеймейкъра.
Днес председателят на Управителния съвет Иво Тонев се очаква да обяви дали ще подаде оставка. Треньорът Люпко Петрович го призова да остане. “Задължително е Тонев да остане начело на клуба, а с него и Георги Иванов. Всички трябва да се хванем за ръце и да направим нещо добро. Вярвам, че можем. Едва като изпълним задачите си, можем да си тръгнем”, каза Петрович.
Стоян Колев и Хазуров с оферти от „А“ група“, пише още изданието
Двама от освободените от ЦСКА футболисти – Стоян Колев и Костадин Хазуров, имат оферти от отбори от „А“ група, разбра “Тема Спорт”. За вратаря предложенията са две, а сериозен интерес към него има и от тимове от втория ешелон, които също са го търсили. Въпреки напредналата си футболна възраст Колев демонстрира силно представяне за ЦСКА през изминалия сезон и спокойно може да пази на топниво поне още една година.
Голмайстор № 1 на България за изминалия сезон Костадин Хазуров пък е получил покана от Пирин (Благоевград), който завърши 8-и в елита, както и оферта от гръцки отбор, състезаващ се във втора дивизия.
30-годишният нападател все още обмисля къде да продължи кариерата си. Стоян Колев също не е взел окончателно решение, като смята да изчака до петък.
Както вече стана ясно, Александър Бранеков ще продължи кариерата си в Славия.
Друг от освободените – бранителят Николай Дичев, е в плановете на Локомотив (Горна Оряховица), където треньор е бившият му наставник в Банско Александър Томаш.
Крилото Александър Александров също е вариант за Локомотив (Горна Оряховица), както и за още един клуб, който през миналия сезон игра в „Б“ група.
Неясна е ситуацията около левия бек Виктор Райчев. Той скъса предни кръстни връзки преди около месец и вероятно няма да може да играе до края на годината.
Христо Крушарски: Сега целта е третото място“, съобщава още „Тема спорт“
Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски обяви цел пред Илиан Илиев за следващия сезон – третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Той подчерта, че клубът ще привлича само свободни агенти през лятото. „По думите на треньора Илиан Илиев отборът е сглобен. Имаме го готов. Ще търсим попълнения по време на подготовката, може да има и играчи на проби. Който издържи теста ще остане, който не – си заминава. Няма да плащаме трансферни суми за нови. Няма да се изхвърляме с едни пари за стока, която няма такава стойност. Ако купим нещо, то ще трябва да си струва парите. На килограм играчи от чужбина няма да привличаме. Хората, които дойдат при нас, трябва да са три нива над това, с което разполагаме”, каза Крушарски пред Канал 3. „Не се бъркам в работата на Илиан Илиев. Миналата година казах на майтап, че ще се борим за Шампионската лига. Тогава бяхме на последните места. За малко обаче щяхме да се класираме за Лига Европа. През следващия сезон целта пред Локомотив ще бъде третото място. Моята идея е отборът да бъде все по-интересен на публиката. Добрият колектив при нас ме прави щастлив”, отбеляза бизнесменът.
„Проектът за трибуна „Бесика” вече е готов. Ако успеем да я направим в рамките на две години, ще е добре. Тя ще бъде бижу. Сумата за изграждането й е един милион и 22 хиляди лева. Реновирането на целия стадион ще струва около 9 милиона лева. Средствата ще си възвърнем чрез продажба на футболисти”.
Крушарски се върна и на успеха с 3:2 над Левски на „Герена”. „Аз не се меся в това, което се случва в съблекалнята, за разлика от моя приятел, който ме обвини, че съм купил мача (б.р. – Крушарски има предвид президента на Славия Венцеслав Стефанов). В деня преди мача с Левски казах, че мачът е сигурна двойка. На футболистите казах единствено, че искам да изиграят двубоя за моя добър приятел Иван Славков. В Левски никой не се сеща за него, а той е направил най-много за клуба. Докато можеше да им помага, беше добрият, а когато бе в калта – кучета го яли”, завърши Крушарски.