Шуми пръв на квалификацията, Уебър повежда колоната

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер (Германия) с Мерцедес спечели квалификацията за място за старта от Формула 1 за Голямата награда на Монако. За Шумахер това беше първа победа в квалификация за място след завръщането му във Формула 1.

Той обаче ще потегли едва шести заради наказание от пет места, което получи заради сблъсъка си с Бруно Сена след състезанието в Барселона преди две седмици. Затова утре на първа позиция в стартовата решетка ще бъде Марк Уебър (Австралия) с Ред Бул. Той остана на 0.080 секунди от времето на Шумахер – 1:14.301 минути,sportni.bg

Втори ще стартира Нико Розберг (Германия) с Мерцедес, следван от Люис Хамилтън (Англия) с  МакЛарън и Ромен Грожан (Франция) с Лотус.

Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо (Венецуела) беше наказан с 10 метра заради инцидент със Серхио Перес (Мексико) от Заубер в последната свободна тренировка. Той ще потегли едва 19-ти.

Двукратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) с Ред Бул, който заедно с Фернандо Алонсо (Испания) с Ферари, е начало в класирането при пилотите е с девета стартова позиция.

Алонсо и Фетел имат по 61 точки в подреждането при пилотите. Испанецът ще стартира пети в утрешното състезание.