Синдикът на ЦСКА праща жалби до УЕФА и ФИФА

4172

Ако БФС даде лиценз на Литекс, но с нова регистрация и стадион в София, а не в Ловеч, синдикът на ЦСКА Дора Милева ще сезира УЕФА и ФИФА. Писмото ще е заради незаконния акт на Лицензионната комисия към футболната централа.БЛИЦ.СПОРТ

Както е известно, желанието на ръководството от Ловеч е отборът да получи професионален лиценз, но с нов адрес в столицата, с ЦСКА в името и то за „А” група.

Когато в края на миналата година Изпълкомът извади Литекс от „А” група, решението беше клубът да се състезава в „Б”.

Така че няма как „оранжевите” да претендират за елита по спортни резултати, както и да се кръстят.

Именно затова, ако от лицензионния орган вземат решение, различно от това на Литекс да получи лиценз за „Б” група, и то с адресна регистрация в Ловеч, ще предизвика реакцията на синдик Дора Милева, пише „7 дни спорт”.

Желанието на настоящите шефове на ЦСКА е БФС да уважи молбата на Николай Паслар, а именно: клубът да напусне всички първенства и турнири, тъй като нямал финансовата възможност да го прави.

Така хората на Ганчев се надяват да разчистят пътя пред пребоядисания Литекс в „А” група, който да се намърда от „Овча купел” на стадион „Българска армия” с червени фланелки. Това обаче по наредбите за лицензиране на УЕФА, приложени в БФС, не може да стане.

Освен това от една седмица Милева иска да получи препис от всички писма, които е подал във футболната централа Николай Паслар.

От БФС странно не й ги дават, въпреки че са длъжни по закон.

Ако синдик Милева не ги получи в рамките на днешния ден, още утре писмата до европейската и футболна централа ще бъдат изпратени.