Фърги се оттегля по-рано заради здравословни проблеми

Сър Алекс Фъргюсън ще напусне мениджърския пост в Манчестър Юнайтед в края на следващия сезон във Висшата лига, обяви близкият приятел на шотландеца Дейв Уилън. Фъргюсън, който на 70-ия си рожден ден на 31 декември обяви, че ще остане начело на “червените дяволи” още три сезона, ще се оттегли заради здравословни проблеми по-рано от предвиденото

Според Уилън, собственик на Уигън, Сър Алекс се е притеснил след инцидента в Глазгоу преди седмица, когато беше приет спешно в болницата заради силно кръвотечение от носа.
“След следващия сезон Алекс ще се оттегли. Напрежението да бъдеш толкова дълго на върха си казва думата. Той доста се уплаши от случката в Глазгоу и съм сигурен, че повече няма да поставя здравето си в риск”, заяви Уилън, цитиран от ESPN.

След като пое мениджърския пост в Манчестър Юнайтед през 1986 г., Сър Алекс Фъргюсън превърна “червените дяволи”” в един от най-великите футболни клубове с повече от 300 милиона привърженици по целия свят.

За повече от 25 години начело на Юнайтед Фъргюсън спечели 29 трофея, сред които 12 титли в Англия и два пъти триумфира в Шампионската лига. Сред сочените варианти за заместник на Сър Алекс са Жозе Моуриньо, Оле Гунар Солскяер, Лоран Блан и Дейвид Мойс.