Преглед на водещите новини в спортния печат

1988

София. Преглед на водещите новини в спортния печат:

Гаврата на века: Ганчев прекръства ЦСКА на ФК Лупи, е водещият материал на “Меридиан мач”
Гаврата на века! Така може да се определи желанието на Гриша Ганчев да прекръсти ЦСКА на ФК Лупи според появили се в медийното пространство документи. Според тях на състояло се заседание на клуба назначеният от Ганчев за изпълнителен директор Николай Паслар е внесъл покана до акционерите в клуба за общо събрание на 26 юли. Едно от решенията му обаче е скандално: „Наименованието на ПФК ЦСКА АД се изменя от „Професионален футболен клуб ЦСКА”на “ФК Лупи АД”. Под този прякор е познат бившият шеф на клуба Александър Томов. В допълнение седалището на клуба ще бъде променено от бул. „Драган Цанков” № 3 на бул. „Джеймс Ваучер” № 71, етаж 3, ателие 4. Това всъщност е домашният адрес на Николай Паслар, който живее там под наем.
Безсънна нощ за Англия и Русия, четем още във вестника
Безсънна нощ изкараха националите на Англия и Русия преди техния първи мач на Евро 2016 тази вечер на стадион „Велодром Ориндж” в Марсилия. Причината е, че хотелите на двата тима са много близо до официалните фен зони в града, в които огромен брой хора наблюдаваха мача на откриването на еврофиналите между Франция и Румъния вчера. След двубоя имаше предварително планирано парти, което официално трябваше да завърши в един часа през нощта, но големи групи са продължили купона в района на двата хотела. Местата, където отсядат отборите преди мач, се разпределят служебно от УЕФА. Иначе в лагера на Англия получиха изненадващо писмо от принц Уилям, в което дукът на Кеймбридж пожелава успех на мениджъра и играчите в предстоящия мач срещу Русия.„Рой, искам да ти пожелая, на теб и на целия ти щаб и отбор, всичко най-хубаво на европейските финали във Франция. Знам, че си направил всичко възможно да подготвиш тима по най-добрия начин. Подобно на милиони фенове в страната, и аз ще чакам с нетърпение първия ни мач срещу Русия”, се казва в съобщението на принц Уилям, който ще бъде в Сент Етиен на последния мач на Англия в групата срещу Словакия на 20-и юни. Присъствието на президентът на Русия Владимир Путин в Марсилия днес обаче наложи безпрецедентни мерки за сигурност в града. Френските власти са вдигнали нивото на охрана на стадиона до максимална степен. Очаква се да бъде увеличено присъствието на полиция на местата, които ще бъдат посетени от Путин.
Де Хеа и още четирима играчи в секс скандал, е друг материал на “Меридиан мач”
Грандиозен скандал избухна в Испания само дни преди първия мач на „Ла Фурия” на Евро 2016 в неделя. Испанското издание „Eldiario” гръмна с новината, че вратарят на Испания Давид Де Хеа и още четирима испански национали – Икер Муниаин, Иско и Хави Мартинес, които не са част от тима на Испания за финалите във Франция, са заподозрени в сексуално посегателство. Обвинението идва от защитена свидетелка по делото срещу арестувания преди година бизнесмен Игнасио Фернандес Айенде, по известен като Торбе. Срещу него са повдигнати обвинения в трафик на хора с цел сексуална експлоатация, сексуално насилие, детска порнография, проституция, изнудване и пране на пари. Според показанията на свидетелката през 2012 г. тя е била заведена в хотел, където е била насилена от двама футболисти. Тя била заставена от Торбе за тази среща, за която е щяла да получи много пари. Според показанията един от играчите, който е имал сексуален контакт с нея, е футболистът на Атлетик (Билбао) Икер Муниаин. Впоследствие се появиха имената на играчите на Реал (Мадрид) и Байерн Иско и Хави Мартинес. Според информацията в „Eldiario” вратарят на Манчестър Юнатед не е имал физически контакт с момичето, но е действал като посредник за срещата. За момента никой от футболистите не е призован като свидетел или обвинен. От националната полиция са определили показанията с „висока степен на достоверност”. Ако обвиненията бъдат доказани, това може да означава затвор за споменатите футболисти.

Ганчев прекръсти ЦСКА на ФК Лупи, пише на първата си страница “7 дни спорт”
Нечувана в историята на българския спорт гавра сътвори Гриша Ганчев. В покана за общо събрание на акционерите в ЦСКА верните му кучета поискаха да прекръстят 31-кратните шампиони на ФК Лупи. Подписите са на изпълнителния директор Николай Паслар и Тодор Тодоров, известен като Тошо Жълтицата. Вкарани са вчера в 16,36 ч. в Търговския регистър от адвокат Станислав Трендафилов, пълномощник на ръководството. За ново седалище на дружеството е посочен адрес, на който според sega.bg е квартирата на Паслар. Документите, пълни с правописни грешки, са достъпни за всеки, въпреки последвалите оправдания на Ганчев за фалшификация. Гаврата вдигна “червена” България на бунт. Агитката се събра спешно на “Армията”, за да решава как да се опълчи на произвола. От Ганчев ревна и баскетболът на ЦСКА. Сутринта бизнесменът от село Микре нахлу на “Армията” и пред трениращите юноши обясни как ще превърне залата им в съблекалня на футболистите. Треньорът Йордан Колев изгуби ума и дума. Дечицата се разплакаха, че остават без дом.
С як бой и сълзотворен газ спират английски хулигани, разкрива още изданието
Английските футболни хулигани разгряха с голям бой в Марсилия за днешния мач на любимците си срещу Русия в група В. Около 200 английски фенове влязоха в свирепа схватка с местни футболни фенове край старото пристанище в Марсилия, което наложи намеса на полицията, която трябваше да употреби гранати със сълзотворен газ, за да усмири буйните гости. Френските медии уточняват, че спокойствието се възцарило чак към 2,30 ч. в нощта на четвъртък срещу петък. Всичко започва малко преди полунощ в четвъртък. Английските фенове уж си пиели кротко в местните заведения и кръчми, но междувременно пеели предизвикателно “Ислямска държава, къде си”. Според разкази на англичаните те били нападнати от група френски младежи, като само отвърнали на удара. Резултатът обаче е двама арестувани (един англичанин и един французин), един по-сериозно пострадал англичанин, който отнесъл удар с дървен стол в главата. Леко ранени са четирима полицаи. Изцепките в Марсилия изправиха косите на френските власти, и то цели 2 дни преди определения отдавна за изключително рисков мач Англия – Русия. Конкретно за него имаше заплахи от страна на ислямистки фанатици, поради което Марсилия е като обсаден град, а силите на реда са подсилени от спецчасти както от Англия (SAS), така и от ОМОН (Русия). Точно на същото място по време на световното първенство през 1998 г. английските ултраси отново предизвикаха безредици, като тогава над 100 души бяха арестуваните от френските власти, а след това и депортирани. Изстъпления на английските фенове бяха предварително очаквани дори в родината им, като преди Евро 2016 в Англия бяха иззети паспортите на 2000 местни хулигани, за да не могат да пътуват до Франция.
Край на гръцката авантюра, ПАОК показа вратата на Митко Бербатов, е друго водещо заглавие на “7 дни спорт”
ПАОК освободи българския нападател Димитър Бербатов. Решението бе обявено на пресконференция на треньора Владан Ивич и президента и бивш рефер на ФИФА Любош Микел вчера. На нея бяха споделени приоритетите и целите на солунския тим за новия сезон и стана ясно, че ръководството на клуба не желае да поднови партньорството си с българина. “С решение на управата Бербатов няма да продължи с отбора. Той дойде миналата година, подписа за една година и предложи, каквото можа”, заяви категорично словакът пред журналистите. 35-годишният благоевградчанин игра 25 мача с фланелката на “черно-белите” и отбеляза 4 гола. В началото всички смятаха Бербатов за големия трансферен удар на ПАОК, а собственикът Иван Савидис направи чудеса, за да го докара в Гърция. Говореше се, че руснакът е броил 2 млн. евро на сезон на българина. Сезонът тръгна добре за Берба и вкара няколко попадения. След това обаче се контузи и формата му рязко спадна. Преди време се заговори, че това ще е последният сезон на Димитър Бербатов като футболист. 35-годишният нападател обяснил, че мисли да спира с активната състезателна дейност. Хора от футболните среди обаче твърдят, че интерес към Берба има от Близкия изток. Може в последния момент благоевградчанннът да приеме ново предизвикателство и да прибере милионите на арабите.

Гонзо поема Черно море, пише на първата си страница “Тема Спорт”
Георги Иванов поема Черно море, след като клубът изненадващо се раздели с досегашния си треньор Никола Спасов. Освобождаването изглежда нелогично на фона на изказването му от края на май, когато обяви, че е подписал нов договор с клуба за 1 година. Адмирала бе започнал и работа по селекцията, като дотук договори куп нови играчи. Гонзо, който води “моряците” през сезон 2013/14, е постигнал устна договорка с ръководството на клуба, но все още не може да подпише официален договор заради неприключилите си взаимоотношения с Левски.
Трабзонспор иска Кешеру, разкрива още изданието
Турският Трабзонспор проявява интерес към голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешеру, съобщава местната преса. Ръководството на отбора от Трабзон планира мащабна селекция през лятото, след като завърши на разочароващото 12-о място в Суперлигата през миналия сезон.
Един от набелязаните футболисти за подсилване на атаката е оценяваният на 4 милиона евро румънски национал Кешеру, който вкара 15 гола в 28 мача в “А” група и помогна на Лудогорец да спечели пета поредна титла. В същото време Джоди Лукоки обяви пред медиите в Холандия, че се надява да се върне да играе в Ниската земя. Той дойде в Разград от Цволе през миналото лято, като договорът му е до лятото на 2018-а. “Подписах с Лудогорец преди една година с амбицията да се наложа. Стремежът още го имам. Искам просто да играя редовно, всяка седмица, а това не се получава. Затова имам желание да се върна в родината си, при моето семейство”, споделя Лукоки пред www.vi.nl.
Хубчев фаворит за националния, четем още от страниците на “Тема Спорт”
Петър Хубчев е фаворит за нов селекционер на България. Столът на настоящия треньор на трикольорите Ивайло Петев се разклати сериозно след звучната издънка на турнира “Кирин къп” – 2:7 от Япония и 0:4 от Дания.
Слабите резултати, скандали в лагера и най-вече незадоволителната игра са принудили шефовете в БФС да търсят заместник на бившия треньор на Лудогорец преди старта на световните квалификации през септември. Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов сериозно обмисля възможността именно Хубчев да поеме тима. Доскорошният треньор на Берое се слави като човек, който държи на дисциплината, каквато в момента явно липсва в представителния тим.Във футболната централа са наясно с конфликта на Петев с националите Георги Миланов и Венцислав Христов, за който се твърди, че е влязъл в “черния списък” на селекционера. И подобно на Андрей Гълъбинов също няма да бъде викан в бъдеще, ако въпреки гафовете Петев успее да запази поста си.