Гриша Ганчев посегна и на баскетбола в ЦСКА

4205

Гриша Ганчев се превърна в машина за закриване на клубове тези дни. След гаврата с ФК Лупи, която стана ясна в петък следобед, Ганчев посегна и на децата от школата на баскетболния клуб ЦСКА. В петък сутринта той нахлул в залата на стадион “Българска армия” със сина си Данаил, Милко Георгиев и Пламен Марков. Пред очите на трениращите деца Гришата започнал да чука по стените и да казва кое как ще прекроява.БЛИЦ/СПОРТ

Ганчев обяснявал на висок глас кое ще бъде повдигнато и кое премахнато, за да се превърне залата в съблекалня за футболния отбор, пише “7 дни спорт”. Легендарният треньор по баскетбол Данчо Колев изпаднал в шок. След излизането на тайфата дечицата се разплакали пред своя треньор дали им закриват клуба. Това е единствената зала на баскетболния ЦСКА, новата се строи, но ще стане минимум след една година. Веднага след това от баскетболния отбор позвънили на президента Сашо Чакмаков, който успокоил нещата и посъветвал да не се влиза в излишно напрежение.

Баскетболният клуб има железен договор с министерството на спорта за ползване на залата. Държавата дори инвестира средства, като в замяна там играят и тренират без пари младежки национални гарнитури. Явно усетили гафа, Милко Георгиев и Пламен Марков се върнали и започнали да увещават Данчо Колев, че нещата не стоят съвсем така и Ганчев не е бил разбран.

Самата зала беше превърната в боклучарник два пъти в новата история. И двата пъти Сашо Чакмаков инвестира стотици хиляди, за да я възстанови. В нея тренират 170 деца, а от новия сезон ЦСКА ще има отбор във втора дивизия на баскетболното ни първенство.