Петрович: По този начин никога не съм правил селекция, единият Цонев си тръгва

4241

Треньорът на Левски Люпко Петрович се хвана за главата още от първата тренировка на “сините” от лятната подготовка. Сърбинът е бесен на Сърджан Лукин, който се контузил на мача с Берое и не казал нищо на клуба, а днес съобщава, че може да отсъства между 3 и 6 месеца. Мехди Бурабия пък се появи с гипсирана ръка, след като е карал колело в планината и ще отсъства поне месец.БЛИЦ.СПОРТ

“Чака ни много работа. На първата тренировка липсват седем футболисти – Нар, Бабутенде, Христов, Александров, Деса, който се обади, че още няма виза, Йоргачевич и Лукин. Той за съжаление е контузен, но аз не съм знаел за тази травма. Не мога да разбера професионален футболист, който се контузил и не е съобщил на клуба си, че е с травма. Да не кажеш на треньора и на никой. Нормално е да съм тъжен, като всяко начало няма да е лесно. Виждате, нямаме класа, имаме млади играчи, които имат качества, но им трябва време да се развият”, коментира Петрович.

“Мехди Бурабия пък е карал колело и си счупил ръката”, недоволен е сърбинът.

“Нар и Бабутунде утре ще дойдат. Джъстин Менголо – няма да разчитам на него. Христов, Александров и Боян, който имаше проблеми със семейството, ги чакам до неделя в Правец. Боби Цонев утре ще каже на Ники Илиев дали остава. На Радослав Цонев няма да разчитаме, тъй като няма желание да играе при нас. Бедоя вече е подписал с Аполон (Лимасол) и тренира за негово здраве с нас. За първи път ми се налага в кариерата да правя селекция по телевизията. Винаги съм ходил на живо да гледам играчите, но сега ще трябва да се нагодим в тази ситуация. 80% сме сигурни, че играчите трябва да са качествени и да имат повече класа от българите, иначе не ми трябват тук. Сега трябва да вземем двама централни защитници, а не един. Плюс още двама-трима играчи. Истината е, че за да се подсили Левски, имаме нужда от играчи на всякакви позиции”, добави Петрович.

“Ще направим всичко възможно, за да запишем добри резултати в Европа”, обеща сърбинът.

“Въпреки оставката на Иво Тонев мисля, че нещата са добре, тъй като обещаха пари за селекция. Изненадан съм от оставката на Гонзо, който ме покани тук и искаше да работим заедно. Разбирам го донякъде, че много напрежение към него, след като дълго време Левски не е печелил нищо, но е истина, че дълго време Левски нямаше парите на Лудогорец, който има възможност да изгради силен отбор”, добави Петрович.