Германия отнесе 5 гола от Швейцария

Бундестима падна с 3:5, Ерен Дердийок с хеттрик

Соченият за един от фаворитите за спечелването на Евро 2012 Германия претърпя загуба с 3:5 от Швейцария в контролна среща, играна в Базел.БЛИЦ

Тимът на Йоаким Льов показа слабости в защита, което показа, че немците имат още върху какво да работят до старта на надпреварата в Полша и Украйна.

Хеттрик за Швейцария отбеляза Ерен Дердийок, а по един гол добавиха Щефан Лихтщайнер и Адмир Мехмеди. За Бундестима вкараха Матс Хюмелс, Андре Шюрле и Марко Ройс.

Това беше първата загуба на Германия от Швейцария от 56 години насам.

За днешния мач Йоаким Льов не можеше да разчита на играчите от Байерн, които се присъединят към тима тази вечер. Футболистите на баварците получиха по-дълга почивка заради участието си във финала на Шампионската лига срещу Челси, който загубиха след дузпи.

Домакините започнаха отлично срещата и поведоха с 2 гола. Първо в 21-ата минута Дердийок откри, след като беше изведен отлично от Транкило Барнета сам срещу вратаря на немците – 20-годишният Марк-Андре тер Стеген от Борусия (Мьонхенгладбах). Само 120 секунди по-късно младият страж получи втори гол. Отново Дердийок се разписа, и пак след подаване на Барнета – 2:0.

Малко преди почивката Матс Хюмелс намали за Германия. Веднага след подновяването на играта, домакините отново възстановиха преднината си от 2 гола. В 50-ата минута Дердийок оформи своя хеттрик, след като се възползва от колебливата игра на отбраната на гостите и вкара за 3:1.

В 64-ата минута Андре Шурле върна едно попадение, но само три минути по-късно Лихтщайнер вкара нов гол в полза на Швейцария – 4:2.

За 4:3 се разписа Марко Ройс в 72-ата, а крайното 5:3 оформи Адмир Мехмеди в 77-ата.

В четвъртък Германия играе нова контрола, като тогава ще мери сили с Израел. Това ще бъде последната среща на Бундестима преди началото на Евро 2012, където селекцията на Льов е в група с Дания, Холандия и Португалия.