70-годишен юбилей на бокса в Добрич ще бъде честван в петък

4297Лекоатлетическата писта на зала Добротица в Добрич е домакин на Държавното лично-отборно първенство – втори кръг за младежи (17-18 г.). Избрахме този вариант поради горещините, заяви Ивелин Иванов, президент на БК „Добруджа”, който е и най-титулуваният български боксов съдия.
В надпреварата в Добрич се включват 86 боксьори от 30 клуба от цялата страна, което е сравнително малко за тази възрастова група, но през летния сезон е така- на дневен ред е ваканцията, допълва специалистът. Добрич е представен от състезатели от трите боксови клуба в града. Най-многобройно е присъствието на момчетата от БК „Добруджа” – 7 състезатели: Ивайло Йорданов, кат. до 49 кг., Сали Абил в кат. до 52 кг., Адриан Юриев, до 56 кг., Атанас Добринов, до 60 кг., Венелин Стефанов, до 75 кг., Енвер Метин, до 81 кг., Сергей Илиев, до 91 кг. Техен треньор е Йордан Мирчев.
БК”Добрич” с треньор Стефан Петков ще разчита на трима състезатели:  Назик Назиф и Сали Мехмед, които утре жребият среща на ½ финал в кат. до 52 кг. и Мехмед Мехмедов
СК „Добротица” с президент и треньор Светослав Тодоров се представя със Мирослав Драгомиров в кат. до 64 кг., Георги Венелинов, до 69 кг., Валентин Миронов, до 75 кг., Николай Александров и Атанас Стоянов в същата категория и Енур Енчев в кат. до 81 кг.
Надяваме се да извоюваме едно от трите първи места в отборното класиране, не крие своите амбиции президентът на БК „Добруджа”, а надеждите за шампионска титла са свързани с Ивайло Йорданов в кат. до 49 кг., който преди три дни при мъжете изтърва златния медал поради лекарска забрана на финала.
Официално откриване на първенството не се предвижда, но за сметка на това в петък, на 24 юни ще бъде честван 70 – годишен юбилей на бокса в Добрич. Ще има награждаване на ветерани, което ще се проведе след приключване на 10-та среща от програмата за деня, която е с начален час 15.00.
Репортаж на Дана Михайлова и Петър Петров