Мненията в отбора след сладкия успех

 

Футболистите на националния тим изразиха радостта си от престижната победа над Холандия в Амстердам. Почти всички са в еуфория и посочват подобрената атмосфера като ключ към успеха

Ето каква казаха националите след 2:1 срещу Холандия:

Валери Божинов: Ние сме такива момчета, че всеки идва с нагласата, че няма разделение, няма групи, всичко е едно. Това е да имаш колектив и да има резултати. Със сигурност и треньорът има заслуга за тази работа. Например Мицански, който няма много мачове за националния, влезе и вкара гол. Всеки един, който влезе, се раздава максимално и иска да спечели. Важното е да има резултат и да се върви нагоре. Утре почваме нова страница и мислим за мача с Турция.

Аз питах дали може да бия дузпата, той (Ивелин Попов) каза, че се чувства добре, взе топката и я би. На фаула беше същото, при нас няма номер 1 и 2, който се чувства добре взима топката и я бие.

Моето желание и на всички нас е не само с големи отбори да ни подкрепят феновете. Дори и с по-слаби съперници да идват и да ни подкрепят. Във волейбола цялата зала се пълни и викат за националния отбор. Дай Боже да върнем феновете на стадион “Васил Левски” или където играем.

Ивелин Попов: Първото полувреме до 15-20 играхме леко стъписано. На защитата пиша 9 по десетобалната система. Второто полувреме играхме по-добре всички.

С този треньор очакваме да победим всеки един отбор. От утре почваме тренировките, а след три дена пак имаме мач, в който трябва да затвърдим хубавата игра и да вървим нагоре. Трябва да си помагаме. Себераздаване на 100%. Това трябва да го има всеки мач.

Иван Иванов: В началото беше тежко. Не сме се уплашили, но имаше някакъв респект. Те ни бяха притиснали, позволихме им да създадат малко шансове. Второто полувреме показахме, че можем да играем по-добре и постигнахме добър резултат. Всеки иска да играе срещу такива отбори на такива стадиони. Пожелаваме си след време и ние да се класираме за голям форум и да играем срещу големи отбори.

Радвам се, че зарадвахме феновете. Важното е, че и ние си повярвахме. Не че сме направили кой знае какво, затвърдихме си играта срещу Унгария. Ако може да постигнем още по-добри резултати, ще е добре.

Владимир Гаджев: Щастливи сме, защото не всеки ден се побеждава тим като Холандия и то на собствения му стадион. Любо Пенев вярваше, че ще победим преди началото на мача и успя да ни го предаде на нас това чувство. На почивката си поговорихме, защото видяхме, че можем по-смело да играем и да задържаме повече топката.

Мисля, че не дадохме шанс на холандците, защото аз съм сигурен, че ако те можеха да вкарат повече голове, щяха да го сторят, така че нека не се подценяваме.